Ηράκλειο: 13oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Συνάντηση του Γιάννη Οικονόμου με τον Βρετανό πρέσβη

26.10.2023, 17:17

Συζητήθηκαν θέματα για την προστασία του πολίτη και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Συνάντηση με τον Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα, Μάθιου Λοτζ είχε σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου. Κατά τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως οι τρόποι αντιμετώπισης της νεανικής παραβατικότητας, η οποία βρίσκεται σε έξαρση σε όλη την Ευρώπη, η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και η αντιμετώπιση των λαθροδιακινητών, και η δυναμική απάντηση στην εφευρετικότητα των διεθνών εγκληματικών δικτύων.

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο σχέδιο εγκατάστασης καμερών σε σημεία της Αττικής -τόσο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και την υποβοήθηση του έργου της Τροχαίας- καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο, και ιδιαίτερα το Λονδίνο, έχουν μεγάλη εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένα επιτυχημένη εφαρμογή στο πεδίο.

Ο κ. Οικονόμου, δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης:

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ σήμερα στο Υπουργείο με τον Βρετανό πρέσβη. Ανταλλάξαμε απόψεις με τον κ. Λοτζ για θέματα που αφορούν την προστασία του πολίτη και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Η εγκατάσταση καμερών, για τον περιορισμό της εγκληματικότητας και την υποβοήθηση της Τροχαίας, με απόλυτο σεβασμό στις προσωπικές ελευθερίες και δεδομένα, αποτελεί δεδηλωμένη πρόθεση και πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό συζητήσαμε για τον τρόπο που εφαρμόστηκε με αποδεδειγμένη επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο και ιδιαίτερα το Λονδίνο.

Συζητήσαμε, επίσης, για θέματα όπως το μεταναστευτικό, τη νεανική παραβατικότητα και τη συνεργασία για δυναμικές απαντήσεις στην εφευρετικότητα των διεθνών εγκληματικών δικτύων με μοναδικό γνώμονα την εξάρθρωσή τους. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί με στόχο την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών, όπου αυτό απαιτηθεί και κριθεί, για την καλύτερη δυνατή προστασία και ποιότητα ζωής των Ελλήνων.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ