Ηράκλειο: 32oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Ηράκλειο: Έντυπο στη γραφή Braille για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

11.07.2024, 13:59

Η πρώτη, αφορά στην εκτύπωση σε μορφή Braille εντύπου με τίτλο: «Μαθαίνουμε-Στηρίζουμε-Σεβόμαστε τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς»

Δύο σημαντικές ενημερωτικές δράσεις για τα Άτομα με Αναπηρία προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου με θέμα την Φιλοζωία και το Περιβάλλον με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η πρώτη, αφορά στην εκτύπωση σε μορφή Braille εντύπου με τίτλο: «Μαθαίνουμε-Στηρίζουμε-Σεβόμαστε τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς», το οποίο περιέχει πληροφορίες σχετικά με τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και αναδόχων ζώων συντροφιάς καθώς και σχετικά με την υιοθεσία και την επανένταξη αδέσποτων ζώων. Το έντυπο παρέδωσε ο Δήμος Ηρακλείου στην Περιφερειακή Ένωση Κρήτης του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

«Η συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία στις δράσεις που διοργανώνουμε είναι προτεραιότητα του Δήμου Ηρακλείου με στόχο όλοι να έχουν ισότιμες ευκαιρίες στην πληροφόρηση και ενημέρωση. Παράλληλα, η υιοθέτηση ενός αδέσποτου ζώου και η φιλοζωία, γενικότερα, αποτελούν έκφραση κοινωνικής ευαισθησίας και όχι μόνο συμβάλλουν θετικά σε ορισμένες πτυχές της σωματικής και της ψυχικής μας υγείας αλλά προάγουν την υπευθυνότητα και την παροχή φροντίδας. Πάνω από όλα, η υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου είναι μία «πράξη αγάπης». Στο Δήμο Ηρακλείου συνεχίζουμε να έχουμε ως καθήκον και υποχρέωση την προστασία όλων των ζώων που διεκδικούν μια θέση δίπλα μας» ανέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη.

Από την πλευρά της η Περιφερειακή Ένωση Κρήτης του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου και σημείωσε ότι «Η Περιφερειακή Ένωση Κρήτης του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου να εκτυπώσει σε μορφή Braille φυλλάδια που αφορούν στη σωστή συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στα ζώα, προωθώντας την υιοθεσία τους και αποτρέποντας την εγκατάλειψή τους. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται, εμπράκτως, η συμπερίληψη και η ενσυναίσθηση. Θα θέλαμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Ρένα Παπαδάκη, καθώς επίσης και στην Υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού- Αθλητισμού- Νέας Γενιάς Εθελοντισμού- ΚΕΣΑΝ, Εύη Μαρτιμιανάκη».

Η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «ΖΩΦΟΡΟΣ», ιδρυτικού μέλους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) Μαρία Χουστουλάκη, δήλωσε σχετικά: «Το πρωτοπόρο & εξαιρετικό έντυπο σε σύστημα braille του Δήμου Ηρακλείου συμβάλλει σε μια αναγεννητική πνοή συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης -που θα πρέπει να ανακαλύπτει παροπλισμένα ιδανικά- με κάθε μορφή διαφορετικότητας με ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, με Αλληλεγγύη, Σεβασμό και Αγάπη. Διαβάζοντάς το, όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι που η ψυχή τους παραμένει παιδική, σε ενημερώνει με τόσο άμεσο και εύληπτο τρόπο σε κόσμους αληθινούς που έχουν αγάπη και ειρήνη, η έχθρα και το μίσος έχουν αφανιστεί! Αυτή η δράση του Δήμου Ηρακλείου για το ενημερωτικό έντυπο για τα ζώα, στην πραγματικότητα μας βοηθά να επανεξετάσουμε τη θέση και τη σχέση μας με τη φύση και το περιβάλλον και προπαντός με το διαφορετικό, όποιο κι αν είναι αυτό, ξεκινώντας από τα ίδια τα θεμέλια του πολιτισμού μας, που έχει κτιστεί πάνω στην εκμετάλλευση ανθρώπων, ζώων, παιδιών, γυναικών, άλλων φυλών και γενικότερα των οικονομικά, βιολογικά και κοινωνικά ασθενέστερων και διαφορετικών».

Ενημερωτική παρουσίαση και στη νοηματική γλώσσα

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργάνωσε επίσης ενημερωτική παρουσίαση η οποία έγινε παράλληλα και στη νοηματική γλώσσα, με θέμα «Ζώα Συντροφιάς και Ζώα Εισβολής» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και την οποία παρακολούθησαν μαθητές από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων και το Μποδοσάκειο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Ηρακλείου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της μουσειοπαιδαγωγού και Υπεύθυνης Εκπαίδευσης Έκθεσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Όλγας Μπερδιάκη, των Βιολόγων Παναγιώτη Γεωργαντή και Ζωής Μαυριτσάκη καθώς και υπηρεσιακών στελεχών της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο – Ταξί: Τράβηξαν χειρόφρενο ενάντια στους… πειρατές

Καλοκαίρι στον Μπάλο: Με σχοινί κατεβαίνουν από το πλοίο οι τουρίστες (φώτο)

Τραγικός απολογισμός στην άσφαλτο: 46 τροχαία με 50 θύματα σε 6 μήνες

Ηράκλειο: Τα αυτοκίνητα… χοροπηδούν από τις κακοτεχνίες (Βίντεο)

Ηράκλειο: «Μη σκοτώνετε τους ξεναγούς»

Πλατεία Ελευθερίας: Δείτε τους πυλώνες φωτισμού… για τελευταία φορά


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα