Ηράκλειο: 29oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ισραήλ – Χαμάς: Πικρό τέλος για τη Σάνι Λουκ

18.05.2024, 15:48

Εντοπίστηκε το πτώμα της

Στο Ισραήλ, όσο κανείς από τους ομήρους που κρατά η Χαμάς δεν επιστρέφει, η δημοφιλία του πολέμου αρχίζει να μειώνεται ο ιδρυτής του Ευρωπαϊκού Γραφείου για τους Ομήρους, Νταν Σόμποβιτς. Όμως αναγνωρίζει ότι είναι «πολύ δύσκολο» να αποφέρουν αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις για τους ομήρους.

Σε μια δραματική τροπή της υπόθεσης, χθες, οι IDF ανακοίνωσαν ότι βρήκαν σε ένα τούνελ της Χαμάς, τις σορούς τριών ομήρων: Πρόκειται για τις Σάνι Λούκ, Αμιτ Μπουσκίλα και τον Ιτζάκ Γκελερέντερ. Κάπως έτσι μπαίνει οριστικό τέλος στην αναζήτηση της Σάνι Λουκ, της νεαρής για την οποία η μητέρα της είχε δεχτεί πληροφορίες ότι είναι ζωντανή, αφού οι IDF λένε ότι προκύπτει πως η κοπέλα είχε δολοφονηθεί την 7η Οκτωβρίου, δηλαδή την ίδια μέρα που είχε απαχθεί από τη συναυλία στην οποία είχαν επιτεθεί οι τρομοκράτες της Χαμάς. Τον Οκτώβριο, η μητέρα της Σάνι – Γερμανοϊσραηλινής υπηκόου, η εικόνα της οποίας να μεταφέρεται από τους άνδρες της Χαμάς ως «λάφυρο» σε καρότσα ημιφορτηγού, είχε συγκλονίσει τον κόσμο- δήλωσε ότι ο Ισραηλινός Στρατός είχε επιβεβαιώσει ότι η κόρη της είχε πεθάνει, αφού βρέθηκε ένα κομμάτι από το οστό του κρανίου της.

Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε την είδηση «σπαρακτική» και υποσχέθηκε ότι «θα επιστρέψουμε όλους τους ομήρους μας, τόσο τους ζωντανούς όσο και τους νεκρούς».

Σε ανακοίνωσή τους, οι IDF ανέφεραν ότι τα πτώματα ανασύρθηκαν σε επιχείρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είπε ότι ενήργησε με βάση πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από «ανακρίσεις τρομοκρατών» που είχαν συλληφθεί στη Γάζα. Είπε ότι τα τρία θύματα είχαν σκοτωθεί σε μια διασταύρωση κοντά στον τόπο της σφαγής στο φεστιβάλ Νόβα στο νότιο Ισραήλ, πριν τα πτώματά τους μεταφερθούν στη Γάζα.

Περισσότεροι από 360 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο φεστιβάλ. Περίπου 125 όμηροι εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι ή έχουν διασωθεί.

Διαβάστε επίσης

Χεζμπολάχ: Επίθεση με «drones» σε ισραηλινό αρχηγείο διοίκησης

Νετανιάχου: Ή εμείς το Ισραήλ, ή τα «τέρατα της Χαμάς»

ΗΠΑ: Δεν μπορεί να εξαλειφθεί πλήρως η Χαμάς