Ηράκλειο: 34oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες – Πόσο θα διαρκέσει

18.10.2023, 8:13

Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα την Τετάρτη 18/10

Η έντονη κακοκαιρία που έχει σημειωθεί σε περιοχές της χώρας μας στα δυτικά και βόρεια, συνεχίζονται βαθμιαία έως το μεσημέρι της Τετάρτης 18/10 στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει από τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 17/10. Ωστόσο, κατά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 18/10 βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν το Βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια και τα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Από το μεσημέρι της Τετάρτης 18/10, οι τοπικές βροχές θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς επίσης στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, όπου βαθμιαία έως το βράδυ θα σταματήσουν.