Ηράκλειο: 29oC

Καλοκαιρινή κρύα σούπα αμυγδάλου

02.08.2024, 0:35

Ισπανική πεντανόστιμη συνταγή

Αν κάνετε δίαιτα με σούπες, σας έχω την ιδανική επιλογή! Δροσερή σούπα με αμύγδαλα και σταφύλια. Ισπανική πεντανόστιμη συνταγή.

Υλικά

Για τη καλοκαιρινή κρύα σούπα

  • 250 γρ. αμύγδαλα ψίχα, χωρίς φλούδα
  • 2 φέτ. ψωμί μπαγιάτικο χωρίς κόρα, σε μικρά καρέ
  • ½ σκελ. σκόρδο
  • 1-2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά καρέ
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 ξινόμηλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά καρέ
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ½-¾ φλ. νερό κρύο
  • 1-2 παγάκια

Για το σερβίρισμα

  • Λευκά σταφύλια
  • Λίγα κεράσια
  • Λίγα αλατισμένα αμύγδαλα
  • Λίγες φύτρες

Εκτέλεση

  • Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ, τα καλύπτουμε με νερό και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο να μουλιάσουν καλά.
  • Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε το παγωμένο νερό, το ψωμί, το σκόρδο, το ξίδι, το αγγούρι και το ξινόμηλο και τα πολτοποιούμε μερικά λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε, αν χρειάζεται, το ξίδι. Προσθέτουμε αλάτι και 1–2 παγάκια και με το μπλέντερ σε λειτουργία ρίχνουμε με ροή κλωστής το ελαιόλαδο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ενσωματώνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας.
  • Σερβίρουμε αμέσως την παγωμένη σούπα αμυγδάλου σε ανοιχτά μπολ.
  • Γαρνίρουμε με κομμένες ρώγες σταφυλιού, αλατισμένα αμύγδαλα, κεράσια και λίγες φύτρες.
  • Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τρίβουμε από πάνω λίγο πιπέρι.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα