Ηράκλειο: 15oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Συνταγή: Καλοκαιρινή τάρτα με σφολιάτα και φέτα

23.08.2024, 5:47

Από τον Γιάννο Βαλιάνο

Απλά υλικά, εύκολη εκτέλεση και ένα αποτέλεσμα που θα σας αφήσει άφωνους! Αυτή η τάρτα του Γιάννου Βαλιάνου είναι εγγυημένη επιτυχία. Φτιάξτε αυτήν τη συνταγή όλο το καλοκαίρι και εντυπωσιάστε τους πάντες!

Υλικά:

  • 1 φρέσκο φύλλο σφολιάτας
  • 2 κ.σ μαρμελάδα ντομάτας με μυρωδικά
  • 150 γρ ντοματίνια
  • 200 γρ φέτα
  • Μερικές ελιές
  • 1 αυγό με 1 κ.σ νερό
  • Λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  1. Λαδώνω την βάση και τα πλαϊνά μιας ταρτιέρας περίπου 28 εκ
  2. Αναποδογυρίζω την σφολιάτα πάνω στην ταρτιέρα πιάνοντας την από την μεμβράνη της και με προσοχή πιέζω ελαφρά να κάτσει παντού.
  3. Αφαιρώ την μεμβράνη της σφολιάτας και πιέζω είτε με το χέρι μου είτε με ένα μαχαίρι το χείλος της ταρτιέρας ώστε να κοπεί το ζυμάρι που προεξέχει.
  4. Παίρνω αυτά τα κομμάτια σφολιάτας που έκοψα και καλύπτω οποιαδήποτε κενά έχω εσωτερικά στην ταρτιέρα.
  5. Με ένα πιρούνι τρυπάω παντού την σφολιάτα, και τριγύρω όχι μόνο στην βάση.
  6. Σε ένα μπολάκι σπάω το αυγό και ενώ το χτυπάω με το πιρούνι προσθέτω και το νεράκι.
  7. Με ένα πινέλο αλείφω με αυγό όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
  8. Πασπαλίζω όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με την τριμμένη παρμεζάνα ώστε να κάνω μια λεπτή στρώση που θα λιώσει στον φούρνο και θα κάνει κρούστα.
  9. Βάζουμε την ταρτιέρα στον φούρνο και ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για 12-15 λεπτά περίπου ώστε να ροδίσει καλά.
  10. Σε περίπτωση που στον φούρνο αρχίσει να φουσκώνει η ζύμη, ανοίγετε τον φούρνο και τρυπάτε ελαφρά σε δύο διαφορετικά σημεία με ένα μαχαίρι ώστε να φύγει ο αέρας και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώστε να ροδίσει.
  11. Στο μεταξύ κόβουμε τα τοματίνια και αφαιρούμε τα πολλά σπόρια από μέσα για να μην βγάλουν ζουμιά στην ζύμη.
  12. Αφού έχει ροδίσει η τάρτα στον φούρνο και έχει πάρει ένα χρυσαφί χρώμα αφαιρούμε και ακουμπάμε στον πάγκο.
  13. Ιδανικά δεν σβήνουμε τον φούρνο γιατί θα ξαναψήσουμε αφού βάλουμε τα τελευταία υλικά.
  14. Αλείφουμε πάνω στην ψημένη τάρτα την μαρμελάδα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με φέτα ,βάζουμε τα ντοματίνια και τις ροδέλες ελιάς και ξαναβάζουμε με προσοχή στον φούρνο για άλλα 7 λεπτά κατεβάζοντας την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.
  15. Αφού βγάλουμε κόβουμε σερβίρουμε και δοκιμάζουμε

Πηγή: hello.gr

Διαβάστε επίσης:

Τάρτα με φράουλες και κρέμα, κλασική και αγαπημένη 

Εύκολη και νόστιμη χορτόπιτα 

Συνταγή για κρητική πίτα με βλίτα 

πριν από 1 λεπτό
Ελλάδα

Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Φωτιά σε αποθήκες εργοστασίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 λεπτά
Ελλάδα

Νέος «ΕΝΦΙΑ» για ιδιοκτήτες ακινήτων – Ποιοι επιβαρύνονται περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Κρήτη

Σοβαρό ατύχημα στη Μεσαρά – Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας άνδρας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Για παράνομες επιδοτήσεις άνω των 120.000 ευρώ ελέγχεται ο αγροτοσυνδικαλιστής Κωνσταντίνος Ανεστίδης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Καιρός

Χριστούγεννα με χιόνι;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 39 λεπτά
Κόσμος

Βρετανία: Επιστρατεύονται μέτρα Covid για την αντιμετώπιση της γρίπης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Ελλάδα

Ο χάρτης των μπλόκων σε όλη την Ελλάδα – Τι θα γίνει στην Κρήτη;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Ελλάδα

Rave party έξω από Ιερό Ναό στο Γαλάτσι! (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 54 λεπτά
Οικονομία

Πώς τα ψηφιακά εργαλεία «έκλεισαν» το κενό του ΦΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →