Αναλυτικά η συνταγή
40′ προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40′
Υλικά
Βάρος: Για περίπου 700 γρ.
400 γρ. μελομακάρονα, στραγγισμένα από τα πολλά σιρόπια (αν έχουν)
60 γρ. μπισκότα πτι μπερ, αλεσμένα
50 γρ. καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη
100 γρ. (περίπου 1/2 κούπα) λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο αγελάδας
30 γρ. (1/3 κούπας) κακάο
500 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη (σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων)
Διαδικασία
Για τις καριόκες με μελομακάρονα, σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα.
Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μια λαδόκολλα ή μεμβράνη
Βάζουμε τη ζύμη για τις καριόκες με μελομακάρονα στη λαδόκολλα και την πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα (σαν κορμό), τυλίγοντάς τη με τη λαδόκολλα, και στρίβουμε τις άκρες της σαν καραμέλα.
Συνεχίζουμε να δίνουμε σχήμα στη ζύμη ρολάροντάς την όπως είναι τυλιγμένη στον πάγκο.
Βάζουμε τη ζύμη για τις καριόκες με μελομακάρονα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σφίξει καλά.
Ξετυλίγουμε, κόβουμε στρογγυλές φέτες πάχους περίπου 0,5 εκ. και στη συνέχεια κόβουμε κάθε φέτα στη μέση.
Βουτάμε τις καριόκες στη λιωμένη κουβερτούρα, τις αφήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσουν και, αν θέλουμε, τις τυλίγουμε μία μία με αλουμινόχαρτο.
Μυστικά
Διατηρούμε τις καριόκες σε μπολ, σφιχτά καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη, σε ένα δροσερό μέρος.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
Ήταν λάθος μου, έπρεπε να τον είχα πάρει μαζί μου, λέει η αδερφή του 5χρονου στα Καμίνια