Δείτε τη συνταγή
Μια δροσιστική καροτοσαλάτα εμπνευσμένη από τις σελίδες του βιβλίου της κυρίας Ιωάννας Πιτόσκα, Βαλκανική κουζίνα. Με λιγότερο σκόρδο, βέβαια, γιατί η αρχική συνταγή καθόλου δεν το τσιγκουνεύεται.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 500 γρ. καρότα, σε λεπτά μπαστουνάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
- 2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας ξίδι ή χυμός λεμονιού
- 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, όπως μαϊντανός, άνηθος, κόλιανδρος
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καροτοσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα τηγάνι, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα καρότα για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. - Αλατίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα μεταφέρουμε σε μια γαβάθα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
- Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή για 1 βράδυ πριν τη σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Νεκρή 19χρονη μετά από παράσυρση
Αυτός ο Κρητικός τραγουδιστής όταν τραγουδάει σου «σηκώνει την τρίχα»
Θρήνος για την 23χρονη Μαρία που έσβησε στην άσφαλτο
Κρήτη: Η δημόσια συγγνώμη που συγκλονίζει μετά το θανατηφόρο τροχαίο του 17χρονου Γιώργου
Άγριο επεισόδιο με Ρομά – Αιμόφυρτος ένας άνδρας
Η νέα μαντινάδα που τραγούδησε ο Σαμόλης «έλιωσε» το Tik Tok
Με τέσσερις κρητικούς παίκτες ξεκινά η «Φάρμα» (φωτογραφίες)
Κρήτη: Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο- Έφυγε από την ζωή η Μαρία Καζαντζάκη
Πόσα λεπτά θεωρούνται ιδανικά στο σεξ