Ηράκλειο: 28oC

Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

15.05.2024, 0:29

Μια καταπληκτική συνταγή που θα τους ξετρελάνει όλους

Μία ζουμερή καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας, που θα ξετρελάνει κόσμο! Αυτή δεν είναι απλή καρυδόπαστα. Είναι ποτισμένη μέχρι μέσα με σιρόπι σοκολάτας. Το τέλειο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά

Για τη καρυδόπιτα

  • 2 φλ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 1½ φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
  • 3 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 6 αυγά χωρισμένα
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • Ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι σοκολάτας

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. κακάο
  • 1½ φλ. νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. κονιάκ

Για το γαρνίρισμα

  • Λίγα καρύδια (πεταλούδα)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ. ή ένα μακρόστενο 22×36 εκ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το κακάο, τη σοκολάτα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4 με 5 λεπτά μέχρι να κρεμώσει το μείγμα.
  • Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους να τους πίνει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
  • Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάμε ένα ένα τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Ρίχνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα στο μείγμα, αναδιπλώνοντάς το απαλά με μία σπάτουλα, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
  • Όταν βυθίζουμε τη λάμα του μαχαιριού στο κέντρο του, πρέπει να βγαίνει καθαρή και στεγνή.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με σουβλί για να ποτίσει με το σιρόπι σοκολάτας.

Για το σιρόπι σοκολάτας

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από το κονιάκ.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά (να μην πήξει πολύ) για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Περιχύνουμε την καρυδόπαστα σιγά σιγά με το ζεστό σιρόπι σοκολάτας.
  • Γαρνίρουμε με καρύδια.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Πανεύκολο τιραμισού με σοκολάτα γάλακτος

Δροσερή μους λεμόνι

Ελαφρύ γλυκό γιαουρτιού

πριν από 1 λεπτό
Αθλητικά

Νομική διαμάχη Τσέλσι και Λίβερπουλ για τον Νγκουμόα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 λεπτά
Κρήτη

Λασίθι: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Viral

Εθνική Μπάσκετ: Τα παρασκήνια της επίσημης φωτογράφισής της (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Τεχνολογία

Οι κρυφές λειτουργίες που κρύβει το κλειδί του αυτοκινήτου σου – Οι περισσότεροι τις αγνοούν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Style

Μάικλ Κορς: Οι διακοπές του διάσημου σχεδιαστή μόδας στην «αγαπημένη» του Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Ελλάδα

Αστυνομικοί απεγκλωβίζουν με αυτοθυσία μικρό παιδί από διαμέρισμα στον Πειραιά (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Style

Αυτά τα 4 ζώδια θα ζήσουν το πιο ρομαντικό φθινόπωρο της ζωής τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Ελλάδα

Τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κωνσταντάρα – Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Style

Με ασπρόμαυρη αισθητική, το φιλμ «L’Étranger» του Φρανσουά Οζόν ταξιδεύει στη Βενετία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: 23χρονη Βρετανίδα σε αμόκ επιτέθηκε σε πολίτες – Μεταφέρθηκε με χειροπέδες στο ασθενοφόρο (φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα