Ηράκλειο: 16oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Θέμα Cretaone.gr: Κατασκευάζεται μνημείο «πεσόντων» εργατικών δυστυχημάτων

24.10.2023, 9:52

Ελάχιστος φόρος τιμής σε εργαζομένους που «έφυγαν» εν ώρα εργασίας

Μνημείο «πεσόντων» για τα θύματα εργατικών ατυχημάτων αναμένεται να κατασκευαστεί με πρωτοβουλία των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης και με την θερμή υποστήριξη της Περιφέρειας η οποία χρηματοδοτεί το έργο και το οποίο θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με την σχετική σύμβαση σύμφωνα με πληροφορίες του Cretaone να έχει ήδη υπογραφεί. Βασικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των επιχειρηματιών και εργαζομένων σε θέματα που αφορούν τους κανόνες ασφαλείας σε εργασιακούς χώρους.

Τα εργατικά κέντρα της Κρήτης προτρέπουν τους εργαζομένους να προχωρούν σε καταγγελίες στις περιπτώσεις που διαπιστώνουν παραβάσεις και υποβάθμιση των συνθηκών ασφαλείας στον χώρο εργασίας τους.

Από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα δεκάδες εργαζόμενοι σε επίπεδο Κρήτης έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα εργασίας, με το φαινόμενο να τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα. Από τη μία η υποστελέχωση στο μέτωπο των ελεγκτικών μηχανισμών και από την άλλη η έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας έχουν οδηγήσει στην διαμόρφωση ενός σκηνικού που μόνο προβληματισμό προκαλεί.

Με αφορμή την υποστελέχωση στην υπηρεσία επιθεώρησης εργασίας και συγκεκριμένα στα κλιμάκια τα οποία έχουν επωμιστεί την ευθύνη των ελέγχων, ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μέσα από αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο CretaOne, και η οποία θα προβληθεί το βράδυ της Τρίτης, τόνισε ότι το σκηνικό θα αλλάξει τους επόμενους μήνες.