Ηράκλειο: 32oC

Κέικ σοκολάτας γεμιστό με μαρμελάδα

21.06.2024, 22:12

Δοκίμασέ το, τα υλικά τα έχεις όλα!

Εύκολο κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα, με πλούσια γεύση και υφή, ιδανικό για σερβίρισμα ακόμα και σαν γλυκό.

Υλικά

Για το κέικ σοκολάτας γεμιστό με μαρμελάδα

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (με περιεκτικότητα 60% κακάο)
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. καλαμποκέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
  • 100 γρ. γάλα

Στερεά υλικά

  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 ½ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 πρέζες αλάτι

Για το τελείωμα

  • 350 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • Λίγη άχνη ή λευκή λιωμένη σοκολάτα

Κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα

  • Βουτυρώνουμε πρώτα και αλευρώνουμε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι 27 εκ. με αποσπώμενη βάση, ή απλά βουτυρώνουμε ταψάκι και ντύνουμε βάση και πλαϊνά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο σε κομμάτια και την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, τα αφήνουμε να λιώσουν. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά καιαφήνουμε να γίνουν χλιαρά.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και με μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν για 2-3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε τη χλιαρή λιωμένη σοκολάτα, χτυπώντας ταυτόχρονα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Τέλος ρίχνουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά, αναμιγνύοντάς τα απαλά με μια σπάτουλα να ενωθούν.
  • Αδειάζουμε το κέικ στην έτοιμη φόρμα.

Για το ψήσιμο

  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 ºC, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου, για περίπου 1 ώρα.
  • Ελέγχουμε αν ψήθηκε το κέικ πριν το βγάλουμε από το φούρνο.
  • Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 20΄.
  • Με προσοχή το ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω σε σχάρα.

Για το σερβίρισμα

  • Αφού κρυώσει το κέικ, το κόβουμε στη μέση οριζόντια και το αλείφουμε με τη μαρμελάδα.
  • Καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι και περιχύνουμε με λευκή σοκολάτα σε σχέδια ή αχνίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
  • Το κέικ συντηρείται σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπασμένο, για 4-5 ημέρες. Εναλλακτικά μπορείτε να το καταψύξετε για 3 μήνες.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 1 λεπτό
Κρήτη

Ναταλία Λιονάκη: Πώς είναι σήμερα η Κρητικιά μοναχή Φεβρωνία στην Κένυα – Δείτε φωτογραφία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 λεπτά
Ηράκλειο

Εκτεταμένες εργασίες συντήρησης σχολικών κτιρίων στο Δήμο Μαλεβιζίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Ελλάδα

Νέες αποκαλύψεις στην Πάτρα: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 2,5 μηνών βρέφους – Τι έδειξε το πόρισμα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: O Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραστεί στις τελετές αγιασμού σε δύο σχολικές μονάδες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Ελλάδα

Πάτρα: «Το παιδί είχε συνεχώς νέες μελανιές», λέει η γιαγιά του βρέφους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Απελπίστηκαν από τον Αποσελέμη-στρέφονται στην αφαλάτωση!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Ελλάδα

Άγρια επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε 18χρονο που «έσπασε» στο ξύλο 13χρονο (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Ηράκλειο

ΔΕΥΑΗ: Αποκατάσταση βλάβης σε γεώτρηση του Αϊ-Στράτηγου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Κόσμος

Άγγλος διαιτητής κατηγορείται για άσεμνο βίντεο με ανήλικο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Ελλάδα

Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά την ωρα που βρισκόταν μέσα ο οδηγός (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα