Ηράκλειο: 19oC

Κέικ σοκολάτας γεμιστό με μαρμελάδα

21.06.2024, 22:12

Δοκίμασέ το, τα υλικά τα έχεις όλα!

Εύκολο κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα, με πλούσια γεύση και υφή, ιδανικό για σερβίρισμα ακόμα και σαν γλυκό.

Υλικά

Για το κέικ σοκολάτας γεμιστό με μαρμελάδα

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (με περιεκτικότητα 60% κακάο)
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. καλαμποκέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
  • 100 γρ. γάλα

Στερεά υλικά

  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 ½ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 πρέζες αλάτι

Για το τελείωμα

  • 350 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • Λίγη άχνη ή λευκή λιωμένη σοκολάτα

Κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα

  • Βουτυρώνουμε πρώτα και αλευρώνουμε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι 27 εκ. με αποσπώμενη βάση, ή απλά βουτυρώνουμε ταψάκι και ντύνουμε βάση και πλαϊνά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο σε κομμάτια και την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, τα αφήνουμε να λιώσουν. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά καιαφήνουμε να γίνουν χλιαρά.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και με μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν για 2-3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε τη χλιαρή λιωμένη σοκολάτα, χτυπώντας ταυτόχρονα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Τέλος ρίχνουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά, αναμιγνύοντάς τα απαλά με μια σπάτουλα να ενωθούν.
  • Αδειάζουμε το κέικ στην έτοιμη φόρμα.

Για το ψήσιμο

  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 ºC, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου, για περίπου 1 ώρα.
  • Ελέγχουμε αν ψήθηκε το κέικ πριν το βγάλουμε από το φούρνο.
  • Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 20΄.
  • Με προσοχή το ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω σε σχάρα.

Για το σερβίρισμα

  • Αφού κρυώσει το κέικ, το κόβουμε στη μέση οριζόντια και το αλείφουμε με τη μαρμελάδα.
  • Καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι και περιχύνουμε με λευκή σοκολάτα σε σχέδια ή αχνίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
  • Το κέικ συντηρείται σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπασμένο, για 4-5 ημέρες. Εναλλακτικά μπορείτε να το καταψύξετε για 3 μήνες.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 8 λεπτά
Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη φυλακή άλλος ένας κατηγορούμενος για παράνομες επιδοτήσεις

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Άναψαν τα αίματα για μια θέση πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης! – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Οικονομία

Τι φέρνουν οι δασμοί σε όσους παραγγέλνουν από Shein, Temu, Trendyol και Alibaba

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Θλίψη για τον θάνατο του Κωνσταντίνου που έδινε σκληρή μάχη για 2 ολόκληρα χρόνια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Κρήτη

Ρέθυμνο: 1.000 κράνη ασφαλείας για τους επισκέπτες του Φαραγγιού Κουρταλιώτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ελλάδα

Τροχαίο με εγκατάλειψη – Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Ηράκλειο

Βορίζια: Έδωσε αυτός την εντολή για την βόμβα; – Σε εξέλιξη οι έρευνες και για τα όπλα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Style

Προτίμηση των Ελλήνων τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Κόσμος

Σοβαρό τροχαίο με λεωφορείο – Αναφορές για πολλούς νεκρούς και τραυματίες (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 40 λεπτά
Ηράκλειο

Οι διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο Σάββατο 15 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →