Ηράκλειο: 33oC

Κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα

08.07.2024, 0:41

Τα υλικά και η εκτέλεση

Αυτό το κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα, ψήνεται και γεμίζει η κουζίνα με αρώματα.

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 160 γραμ. ζάχαρη (κρυσταλλική και ψιλή)
  • 130 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 180 γραμ. βούτυρο (μαλακό σε κομμάτια)
  • 320 γραμ. σοκολάτα 60% (σε κομματάκια)
  • 60 γραμ. αλεύρι
  • 20 γραμ. κακάο
  • 1 πρέζα άνθος αλατιού
  • 1 πρέζα μπέικιν πάουντερ
  • Καρύδια ή φουντούκια ψιλοκομμένα για το τελείωμα

Εκτέλεση

  • Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  • Βουτυρώνουμε ένα μέτριο βαθύ ταψί και στρώνουμε μία λαδόκολλα.
  • Βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη σε ένα μπολ.
  • Με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε με τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
  • Η ζάχαρη πρέπει να είναι πολύ ψιλή ή την αλέθουμε στο μπλέντερ για γίνει πολύ ψιλή.
  • Σε μία κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο με την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά για το κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα.
  • Απλά να λιώσουν όχι να βράσουν.
  • Προσθέτουμε τη σοκολατα και τον ανθό αλατιού και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολατα.
  • Αφήνουμε στην άκρη για λίγο, να πέσει η θερμοκρασία από την σοκολάτα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα για κέικ, στα χτυπημένα αυγά και με μαλακή σπάτουλα, αναδιπλώνουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα για κέικ.
  • Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε μέσα στα υγρά υλικά, το αλεύρι το κακάο και το baking powder.
  • Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το baking powder.
  • Μην ξεχνάτε, ότι όσο πιο καλά λιώνει η ζάχαρη μέσα σε ένα μεiγμα για κέικ πριν μπει στο φούρνο, τόσο πιο σωστά καραμελώνει στο ψήσιμο και δίνει τέλεια υφή σε ό,τι φτιάχνετε.

Για το ψήσιμο

  • Ψήνουμε στους 160°C βαθμούς, στον αέρα, στην μεσαία σχαρα του φουρνου, για περίπου 20 λεπτά.
  • Θέλουμε να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια και να μοιάζει σαν κρακελέ.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω στον πάγκο σε μια σχάρα τελείως, αλλιώς θα τρέχει η καρδιά του όσο είναι ζεστό.
  • Το βγάζουμε ολόκληρο με τη βοήθεια της λαδόκολλας από το ταψί.
  • Αν σας κάνει σπασίματα στην επιφάνεια είναι φυσιολογικό.
  • Μπορείτε επίσης, να το αφήσετε στο ψυγείο για μερικές ώρες και μετά να το κόψετε.
  • Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Το σερβίρετέ σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: