Τα υλικά και η εκτέλεση
Αυτό το κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα, ψήνεται και γεμίζει η κουζίνα με αρώματα.
Υλικά
- 5 αυγά
- 160 γραμ. ζάχαρη (κρυσταλλική και ψιλή)
- 130 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
- 180 γραμ. βούτυρο (μαλακό σε κομμάτια)
- 320 γραμ. σοκολάτα 60% (σε κομματάκια)
- 60 γραμ. αλεύρι
- 20 γραμ. κακάο
- 1 πρέζα άνθος αλατιού
- 1 πρέζα μπέικιν πάουντερ
- Καρύδια ή φουντούκια ψιλοκομμένα για το τελείωμα
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
- Βουτυρώνουμε ένα μέτριο βαθύ ταψί και στρώνουμε μία λαδόκολλα.
- Βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη σε ένα μπολ.
- Με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε με τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Η ζάχαρη πρέπει να είναι πολύ ψιλή ή την αλέθουμε στο μπλέντερ για γίνει πολύ ψιλή.
- Σε μία κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο με την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά για το κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα.
- Απλά να λιώσουν όχι να βράσουν.
- Προσθέτουμε τη σοκολατα και τον ανθό αλατιού και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολατα.
- Αφήνουμε στην άκρη για λίγο, να πέσει η θερμοκρασία από την σοκολάτα.
- Προσθέτουμε το μείγμα για κέικ, στα χτυπημένα αυγά και με μαλακή σπάτουλα, αναδιπλώνουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα για κέικ.
- Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε μέσα στα υγρά υλικά, το αλεύρι το κακάο και το baking powder.
- Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το baking powder.
- Μην ξεχνάτε, ότι όσο πιο καλά λιώνει η ζάχαρη μέσα σε ένα μεiγμα για κέικ πριν μπει στο φούρνο, τόσο πιο σωστά καραμελώνει στο ψήσιμο και δίνει τέλεια υφή σε ό,τι φτιάχνετε.
Για το ψήσιμο
- Ψήνουμε στους 160°C βαθμούς, στον αέρα, στην μεσαία σχαρα του φουρνου, για περίπου 20 λεπτά.
- Θέλουμε να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια και να μοιάζει σαν κρακελέ.
- Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω στον πάγκο σε μια σχάρα τελείως, αλλιώς θα τρέχει η καρδιά του όσο είναι ζεστό.
- Το βγάζουμε ολόκληρο με τη βοήθεια της λαδόκολλας από το ταψί.
- Αν σας κάνει σπασίματα στην επιφάνεια είναι φυσιολογικό.
- Μπορείτε επίσης, να το αφήσετε στο ψυγείο για μερικές ώρες και μετά να το κόψετε.
- Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
- Το σερβίρετέ σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Μπλεγμένος με τον ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής – Τι εξετάζουν οι αρχές
Πέντε «μοιραία» λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ – Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί
Βαρύ το πένθος για τον αναπληρωτή υπουργό - Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του
«Άστραψε και βρόντηξε» ο Τζώρτζογλου για τον Αυγενάκη: «Τολμά και βγαίνει δημόσια και καταδικάζει την βία»
Κρήτη: Αποκαλύψεις «βόμβα» για το φονικό στα Χανιά - «Υπήρχε πάντα ένα μίσος ανάμεσα στις οικογένειες»
Συγκλονίζει ο Σταύρος Σβήγκος για τον γιο του: «Δεν μας έλεγαν οι γιατροί αν θα τα καταφέρει»
Χανιά: «Λύγισε» η σύζυγος του 52χρονου που δολοφονήθηκε στη Κίσσαμο - Φόβος για βεντέτα
«Πέρασε» γεννεές δεκατέσσερις τον πρώην υπουργό
Σταύρος Ζαλμάς: Πήγα σε δημόσιο νοσοκομείο, έκανα εξετάσεις για AIDS, τις πήρα και τις πήγα στον διευθυντή