Ηράκλειο: 25oC

Κινέζικο τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο και γαρίδες

12.08.2024, 0:47

Τα υλικά και η εκτέλεση

Μια καταπληκτική και εύκολη συνταγή για κινέζικο τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο και γαρίδες που θα το φτιάχνετε συνέχεια.

Υλικά

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 4 καθαρισμένες γαρίδες
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. σουσαμέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 χρωματιστές πιπεριές (όλα τα χρώματα)
  • 1 φλ. λίγα φρέσκα φασολάκια ή κατεψυγμένα ψιλά πράσινα αρακά
  • 4 φλ. βρασμένο ρύζι
  • 3 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Λίγο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

  • Πρώτα ψιλοκόβουμε το φιλέτο και το βάζουμε σε μπολ.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες, τη σόγια και το σουσαμέλαιο.
  • Σκεπάζουμε κι αφήνουμε για 15 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με την μαρινάδα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο για 4 με 5 λεπτά.
  • Το βγάζουμε σε πιάτο και το διατηρούμε ζεστό.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, δυναμώνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε καλά.
  • Με μια ξύλινη κουτάλα ανοίγουμε τρύπα στο φαγητό και σκάμε μέσα τα αυγά.
  • Ανακατεύουμε τοπικά τα αυγά να αναμειχθούν.
  • Μετά σπάμε σε κομμάτια το μαγειρεμένο αυγό και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το σχοινόπρασο.
  • Τέλος, προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε όσο ακόμα είναι ζεστό.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα