Ηράκλειο: 28oC

Κορμός σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού

13.07.2023, 17:41

Κι όμως αυτός ο εντυπωσιακός σοκολατένιος κορμός δεν είναι καθόλου δύσκολος 

Υλικά

Μερίδες: 15

Για τη βάση

4 ασπράδια αυγών
4 κρόκους αυγών
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πορτοκάλι, το ξύσμα
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κορν φλάουρ
100-150 ml λικέρ πορτοκάλι

Για την κρέμα σοκολάτα

250 ml γάλα φρέσκο
1 πορτοκάλι, το ξύσμα
500 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σε μικρά κομμάτια
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη σε υφή γιαουρτιού

Διαδικασία

Βάση: Στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το ξύσμα και τους κρόκους ελαφρώς χτυπημένους ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Προσθέτουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ κοσκινισμένα.

Απλώνουμε σε μια επιφάνεια σιλικόνης ή ένα αντικολλητικό χαρτί στο μέγεθος της λαμαρίνας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10΄-12΄. Αν χρειαστεί, ψήνουμε λίγο παραπάνω. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα σοκολάτα: Βάζουμε το γάλα και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξαναζεσταίνουμε και το σουρώνουμε πάνω από ένα μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει η κρέμα.

Συναρμολόγηση: Ραντίζουμε τη βάση με το λικέρ και απλώνουμε τη μισή από την κρέμα. Το τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε πάνω σε μια πιατέλα. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε κορνέ και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Προαιρετικά, διακοσμούμε με κερασάκια μαρασκίνο κατά μήκος του κορμού.

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα