Δείτε τη συνταγή
Τη γλυκιά γεύση του κουνουπιδιού ισορροπούν άριστα τα ζεστά μπαχαρικά με τις έντονες ευωδιές τους, ενώ το ψήσιμο δίνει στο κουνουπίδι φουρνιστή νοστιμιά.
Υλικά
- τα μπουκετάκια από 1 μεγάλο κουνουπίδι (κόβουμε και τα κοτσάνια σε πολύ λεπτές φέτες και τα αφήνουμε στην άκρη)60 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- λίγο πιπέρι καγιέν
- 60 γρ. σταφίδες της αρεσκείας μας
- σπόρους ροδιού
- 2 κρεμμύδια ξερά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κουνουπίδι με μπαχαρικά και σκόρδο, ξεκινάμε στρώνοντας σε ένα μέτριο, βαθύ ταψί μια λαδόκολλα και ρίχνουμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι, το ελαιόλαδο, τους σπόρους κόλιανδρου, το κύμινο, τη πάπρικα, λίγο πιπέρι καγιέν και τις σταφίδες.
- Ανακατεύουμε, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε σχεδόν μονή στρώση στο ταψί και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για 10 λεπτά.
- Γυρίζουμε τα κομμάτια κουνουπιδιού από την άλλη μεριά και ψήνουμε για άλλα 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αδειάζουμε σε πιατέλα, σκορπίζουμε ανάμεσα τα φετάκια κοτσανιών, τους σπόρους ροδιού και τα κρεμμύδια.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Αιματοκύλισμα στα Βορίζια: Παραδόθηκε και συνελήφθη ο αδελφός της 56χρονης Ευαγγελίας
Ένας απρόσμενος «επισκέπτης» στα Ενετικά τείχη ! (βίντεο-φωτογραφίες)
«Βόμβα μεγατόνων» στο Βενιζέλειο
Η γελοιότητα που έγινε μόδα και η Κρήνη Μοροζίνι που πληρώνει το τίμημα (φωτογραφίες)
Θλίψη στο Ηράκλειο για τον πρόωρο χαμό του γνωστού καθηγητή Χαρίλαου Πλατανάκη
Σοκ στο Τυμπάκι: 60χρονος δέχτηκε πυροβολισμό από καραμπίνα ενώ κοιμόταν στο κρεβάτι του!
Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη
Ηράκλειο: Θλίψη για τον θάνατο του αγαπητού Αντώνη που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή
Κρήτη: Η μαντινάδα που τραγούδησε ο Σαμόλης «έλιωσε» το Tik Tok