Εύκολο και ελαφρύ γλυκό
Λαχταριστός συνδυασμός κρέμα μασκαρπόνε με φράουλες! Εύκολο και ελαφρύ γλυκό που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Υλικά
- 500 γρ. φράουλες ώριμες και σφιχτές
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή κρεμώδες ανθότυρο (υπάρχει στα σούπερ μάρκετ)
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (θα τη βρείτε στα σούπερ μάρκετ ή στα καταστήματα μπαχαρικών)
- 1/4 φλ. φρέσκο δυόσμο ή μέντα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Πλένουμε πρώτα τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε στα δύο. Μάθετε όλους τους σωστούς χειρισμούς προκειμένου να απολαύσετε μοναδικά τις φράουλες.
- Τις βάζουμε σε μπολ.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, περιχύνουμε με το μπαλσάμικο.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄ να λιώσει η ζάχαρη.
- Στο μεταξύ σε μπολ ενώνουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Ψιλοκόβουμε το δυόσμο ή τη μέντα και τον/τη ρίχνουμε στις φράουλες.
- Ανακατεύουμε.
- Σε τέσσερα ποτήρια ισομοιράζουμε τις φράουλες και γαρνίρουμε με την κρέμα τυριού.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης: