Ηράκλειο: 23oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Κρήτη: Αυτοί είναι οι προτεινόμενοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

04.04.2024, 13:39

Θα συμμετέχουν σε μια υβριδική προκριματική εκλογική διαδικασία

Ξεκίνησε στον ΣΥΡΙΖΑ η αντίστροφη μέτρηση για τις προκριματικές εκλογές της 14ης Απριλίου. Οι προτεινόμενοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος, θα δώσουν τη μάχη σε μια υβριδική εκλογική διαδικασία, για να διασφαλίσουν τελικά μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η διαδικασία για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών, όπως είχε υποσχεθεί άλλωστε ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, θα περιλαμβάνει ψηφοφορία μέσω του isyriza, αλλά και ψηφοφορία με κάλπη.

Για να έχει τη δυνατότητα κάποιος να συμμετέχει στην διαδικτυακή εκλογική διαδικασία της 14ης Απριλίου, θα πρέπει να δηλώσει μέχρι αύριο 5 Απριλίου, τα στοιχεία του στον ιστότοπο: https://www.isyriza.gr/eu_elections_survey. 

Οι προτεινόμενοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Περιφέρειας Κρήτης

Η Κρήτη στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, φαίνεται πως θα έχει την τιμητική της, καθώς αποτελεί κομβική εκλογική περιφέρεια για όλα τα κόμματα. Την ίδια στιγμή από την Κρήτη, όπως εκτιμούν πολλοί αναλυτές, θα κριθεί η δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές, για την οποία «κονταροχτυπιούνται» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όπως αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο νησί, είναι αλήθεια, ότι το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξε μεγάλη προθυμία για συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο, ενώ ταυτόχρονα ηχηρά ονόματα που ακούγονταν το τελευταίο εξάμηνο ως υποψήφιοι, τελικά αποσύρθηκαν από την… κούρσα.

Ωστόσο τελικά, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους οκτώ στελέχη του κόμματος από το νησί, οι οποίοι και θα συμμετέχουν στην προκριματική διαδικασία:

  1. Garancini (Γκαραντσίνι) Gian Andrea Paolo (Τζιαν Αντρέα Πάολο) – Σύμβουλος & εμπειρογνόμωνας Ευρωπαϊκών Πολιτικών και προγραμμάτων
  2. Βαρδάκη Μαρία – Νίκη – Πτυχιούχος Μουσικής Τεχνολογίας
  3. Βότση Ειρήνη – Νηπιαγωγός
  4. Θεοδωρουλάκη Ευφροσύνη – Φαρμακοποιός
  5. Καλουδιώτη Μαρία – Εκπαιδευτικός
  6. Κασσελάκης Βασίλειος – Ιατρός
  7. Παπαδόπουλος Παναγιώτης – Μοριακός βιολόγος και γενετιστής
  8. Τζωρακάκη Μαρία – Συντηρήτρια έργων τέχνης

Διαβάστε επίσης