Τα λουκουμαδάκια αλλιώς…
Μικρά λαχταριστά μπαλάκια από ανθότυρο, βουτηγμένα σε «κουρκούτι» από γάλα και πορτοκάλι που τηγανίζονται, πασπαλίζονται με σουσάμι και τέλος περιχύνονται με μέλι.
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα με το αβγό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάτε τα υλικά μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτετε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα πηχτό κουρκούτι.
Βήμα 3
Πλάθετε το φρέσκο ανθότυρο σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
Βήμα 4
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι καλά. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας, βουτάτε τα τυρομπαλάκια μέσα στο χυλό και τα μεταφέρετε στο καυτό λάδι. Τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Βήμα 5
Κυλάτε τα λουκουμαδάκια στο σουσάμι, τα περιχύνετε με μέλι και τα πασπαλίζετε αν θέλετε με κανέλα.
Διαβάστε επίσης:
Μεσογειακό τηγανόψωμο από τον Άκη Πετρετζίκη
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb
πηγή: olivemagazine

Δημοφιλή
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» - Δείτε βίντεο
«Ντου» της ΕΛΑΣ σε στριπτιτζάδικα - Πέντε συλλήψεις για εμπορία ανθρώπων- Δείτε φωτό
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός οδηγός Ι.Χ. στην Αγία Μαρίνα
Σοκ στο Κολωνάκι: Δολοφονία και όχι ατύχημα ο θάνατος της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου