Ηράκλειο: 30oC

Λουκουμάδες παραλίας με κανελοζάχαρη

29.08.2024, 8:54

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Αφράτοι και λαχταριστοί, αυτοί οι λουκουμάδες είναι το ιδανικό σνακ για την παραλία. Αλλά, μεταξύ μας, και στο σπίτι μια χαρά τρώγονται!

Υλικά

Τεμάχια: 9-10

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 130 ml νερό
  • 50 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
  • 8-9 γρ. (1 φακελάκι) ξηρή μαγιά στιγμής
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη + 1 κουτ. σούπας κανέλα για το πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους αφράτοι λουκουμάδες παραλίας ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, τη μαργαρίνη, τη μαγιά και την κανέλα και ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  2. Λαδώνουμε ένα βαθύ μπολ, αδειάζουμε τη ζύμη και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι ο όγκος της να διπλασιαστεί.
  3. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο και την πλάθουμε λίγο με τα χέρια μας. Έπειτα τη χωρίζουμε σε 9-10 ίσα μέρη και τα πλάθουμε σε σχήμα μπαλίτσας.
  4. Τοποθετούμε την κάθε μπαλίτσα πάνω σε ένα ξεχωριστό κομμάτι λαδόκολλας που έχουμε κόψει από πριν σε μικρά τετράγωνα, πάνω σε ένα ταψί.
  5. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για άλλη 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  6. Ρίχνουμε καλαμποκέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο ώστε να καλύψει το σκεύος κατά το 1/3 και τοποθετούμε τα ζυμαράκια μέσα, μαζί με τη λαδόκολλα, την οποία αφαιρούμε μόλις δούμε πως η θερμοκρασία του λαδιού ανεβαίνει.
  7. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα γυρνώντας τα και από την άλλη πλευρά.
  8. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
  9. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα σε ένα μπολ και ακουμπάμε τους λουκουμάδες επάνω, γυρνώντας τους να καλυφθούν και από τις δύο πλευρές.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 1 λεπτό
Style

Πότε είναι επικίνδυνο να πιείτε ένα μπουκάλι νερό που έχετε ξεχάσει στην ζέστη;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 λεπτό
Κόσμος

Σοκ στην Ιταλία: Μάνα σκότωσε και διαμέλισε τον 35χρονο γιος της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Style

Λιγούρα εγκυμοσύνης με γεύση… υγρό πιάτων – Η ασυνήθιστη λιγούρα που έγινε viral – Πως το εξηγούν οι επιστήμονες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Κόσμος

«Θέλω μια χώρα»: Μια κραυγή μνήμης για τα 85 θύματα στον σταθμό της Μπολόνια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Κόσμος

Σερβία: Συνελήφθη πρώην υπουργός για τη σιδηροδρομική τραγωδία στο Νόβι Σαντ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Κόσμος

ΗΠΑ: Γεννήθηκε το γηραιότερο μωρό στον κόσμο, από έμβρυο του 1994! Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Αθλητικά

Ερασιτέχνης ΟΦΗ: Τέσσερις αθλητές και αθλήτριές του σε διεθνείς διοργανώσεις (φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Κόσμος

Aυσταλία: Μυστήριο με κρανίο που εντόπισε αστυνομικός σκύλος – Πώς συνδέεται με την δολοφονία 39χρονου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Αθλητικά

«Άχαστη» η Βρετανία στα 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Οικονομία

Σύνταξη στα 62 ή στα 67; Όσα πρέπει να ξέρετε για 4.500, 6.000 και 12.000 ένσημα

Διαβάστε περισσότερα