Ηράκλειο: 29oC

Μακαρονάδα με αντζούγιες και σκορδόλαδο

31.01.2025, 0:01

Δείτε τη συνταγή 

Ζητήσαμε από τον Βασίλη Καλλίδη να μας φτιάξει ένα εύκολο κόμφορτ πιάτο κι εκείνος μας έκανε μια πεντανόστιμη «ανευ-αστακομακαρονάδα», όπως τη λέει, με ταπεινά υλικά, δυνατή νοστιμιά και αποτέλεσμα εκρηκτικό.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 300 γρ. ντοματίνια, με τη φλούδα τους χαραγμένη χιαστί στη βάση
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 500 γρ. σπαγκέτι Νο 5
  • 3-4 παστές αντσούγιες, καλά ξεπλυμένες για να φύγει το αλάτι, χωρισμένες στα φιλέτα τους
  • 6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, χοντροκομμένες
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 1 γεμάτο κουτ. γλυκού αυστηρά φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  • Για τη μακαρονάδα με αντζούγιες και σκορδόλαδοό, ξεκινάμε ετοιμάζοντας ένα μεγάλο μπολ με πολύ κρύο νερό και μερικά παγάκια.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα ντοματίνια και 1 λίτρο νερό. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
  • Μετράμε 10 δευτερόλεπτα και βγάζουμε τα ντοματίνια με τρυπητή κουτάλα. Τα ρίχνουμε αμέσως στο μπολ με το κρύο νερό και τα παγάκια και τα αφήνουμε για 1 λεπτό. Τα ξεφλουδίζουμε πανεύκολα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο νερό της κατσαρόλας, που κοχλάζει έντονα, ρίχνουμε το αλάτι, τα σπαγγέτι και τις αντζούγιες.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ανακατεύουμε αργά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Σιγοβράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να πιουν όλο το υγρό και να μαλακώσουν τόσο ώστε να γίνουν αλ ντέντε.
  • Στα μισά της διαδικασίας ρίχνουμε και τα ξεφλουδισμένα ντοματίνια και, καθώς ανακατεύουμε με την κουτάλα, τα πιέζουμε για να λιώσουν και να αναμειχθούν με τα ζυμαρικά.
  • Σβήνουμε την εστία και αφήνουμε τη μακαρονάδα μέσα στην κατσαρόλα να σταθεί για 10 λεπτά.
  • Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε αλέθουμε τα σκόρδα με το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν ένας λείος, ημίρρευστος πολτός.
  • Σκορπίζουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε μια μεγάλη πιατέλα. Αδειάζουμε εκεί τη μακαρονάδα και περιχύνουμε με το σκορδόλαδο.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σερβιριστεί ο καθένας στο πιάτο του. Σε κάθε μερίδα ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 3 λεπτά
Αθλητικά

Νίκολιτς: «Δεν χάνεται όλη η σεζόν με έναν αποκλεισμό»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Κόσμος

Γάζα: Επελαύνει ο ισραηλινός στρατός στη Δυτική Όχθη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Πολιτική

Τσιάρας: Ξεκινούν οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ηράκλειο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Πέμπτη στην Κρήτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Style

«Hamnet»: Η νέα ταινία της Κλόε Ζάο με τους Τζέσι Μπάκλεϊ και Πολ Μέσκαλ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ελλάδα

Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας στο «Βάραθρο του Χάρου», επιχείρηση ανάσυρσης της σορού

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Αθλητικά

ΟΦΗ: Χωρίς προβλήματα στις Σέρρες, οι σκέψεις Ράσταβατς για την πρεμιέρα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Αθλητικά

Ολυμπιακός: Αλλαγή δεδομένων, δεν προχωρά στην απόκτηση του Μανέ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Κόσμος

Ολλανδία: Στόχος της η τετραήμερη εργασία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 55 λεπτά
Ελλάδα

Φωτιά στην Καλαμάτα – Επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Διαβάστε περισσότερα