Ηράκλειο: 14oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Μακαρονάδα με αντζούγιες και σκορδόλαδο

31.01.2025, 0:01

Δείτε τη συνταγή 

Ζητήσαμε από τον Βασίλη Καλλίδη να μας φτιάξει ένα εύκολο κόμφορτ πιάτο κι εκείνος μας έκανε μια πεντανόστιμη «ανευ-αστακομακαρονάδα», όπως τη λέει, με ταπεινά υλικά, δυνατή νοστιμιά και αποτέλεσμα εκρηκτικό.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 300 γρ. ντοματίνια, με τη φλούδα τους χαραγμένη χιαστί στη βάση
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 500 γρ. σπαγκέτι Νο 5
  • 3-4 παστές αντσούγιες, καλά ξεπλυμένες για να φύγει το αλάτι, χωρισμένες στα φιλέτα τους
  • 6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, χοντροκομμένες
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 1 γεμάτο κουτ. γλυκού αυστηρά φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  • Για τη μακαρονάδα με αντζούγιες και σκορδόλαδοό, ξεκινάμε ετοιμάζοντας ένα μεγάλο μπολ με πολύ κρύο νερό και μερικά παγάκια.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα ντοματίνια και 1 λίτρο νερό. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
  • Μετράμε 10 δευτερόλεπτα και βγάζουμε τα ντοματίνια με τρυπητή κουτάλα. Τα ρίχνουμε αμέσως στο μπολ με το κρύο νερό και τα παγάκια και τα αφήνουμε για 1 λεπτό. Τα ξεφλουδίζουμε πανεύκολα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο νερό της κατσαρόλας, που κοχλάζει έντονα, ρίχνουμε το αλάτι, τα σπαγγέτι και τις αντζούγιες.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ανακατεύουμε αργά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Σιγοβράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να πιουν όλο το υγρό και να μαλακώσουν τόσο ώστε να γίνουν αλ ντέντε.
  • Στα μισά της διαδικασίας ρίχνουμε και τα ξεφλουδισμένα ντοματίνια και, καθώς ανακατεύουμε με την κουτάλα, τα πιέζουμε για να λιώσουν και να αναμειχθούν με τα ζυμαρικά.
  • Σβήνουμε την εστία και αφήνουμε τη μακαρονάδα μέσα στην κατσαρόλα να σταθεί για 10 λεπτά.
  • Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε αλέθουμε τα σκόρδα με το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν ένας λείος, ημίρρευστος πολτός.
  • Σκορπίζουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε μια μεγάλη πιατέλα. Αδειάζουμε εκεί τη μακαρονάδα και περιχύνουμε με το σκορδόλαδο.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σερβιριστεί ο καθένας στο πιάτο του. Σε κάθε μερίδα ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 10 λεπτά
Ελλάδα

Συμβολικό κλείσιμο στις σήραγγες των Τέμπη αποφάσισαν οι αγρότες της Νίκαια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Πολιτική

Σωκράτης Φάμελλος: Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και 13ης σύνταξης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ηράκλειο

Μεσαρά: Κατεβάζει ο χείμαρρος των Ματάλων – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Υγεία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξετάζει τα οφέλη της παραδοσιακής ιατρικής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Καιρός

Με βροχές και χιόνια θα κάνουμε Χριστούγεννα; – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Πολιτική

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ραμάλα και Ιερουσαλήμ: Διπλωματικό μήνυμα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Style

Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η Ντόρα Γιαννακοπούλου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Ηράκλειο

Βούλιαξε το Ηράκλειο: το αδιαχώρητο στην αγορά και στην εστίαση λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κόσμος

Ροβανιέμι: Το σκοτεινό παρελθόν της «πατρίδας» του Άι Βασίλης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Οικονομία

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Διαρθρωτική αλλαγή στην ελληνική οικονομία την τελευταία δεκαετία

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →