Ηράκλειο: 33oC

Μακαρονάδα ολικής με λαχανικά και φυστικοβούτυρο

21.05.2024, 3:29

Μια υγιεινή, πεντανόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή

Ψάχνετε μια υγιεινή, γευστική και μοναδική συνταγή για μακαρονάδα; Ο σεφ Γιώργος Τσούλης έχει την τέλεια πρόταση για εσάς: Σπαγγέτι ολικής άλεσης με λαχανικά και φυστικοβούτυρο!

Αποχαιρετήστε τα βαριά και λιπαρά πιάτα. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την υψηλή διατροφική αξία των σπαγγέτι ολικής άλεσης με τη ζουμερή γεύση των λαχανικών και την ιδιαίτερη νότα του φυστικοβούτυρου.

Ο Γιώργος Τσούλης, με την εξαιρετική του τέχνη, δημιουργεί ένα συμφωνικό σύνολο γεύσεων που θα σας συναρπάσει. Τα λαχανικά δροσίζουν τον ουρανίσκο, ενώ το φυστικοβούτυρο προσφέρει μια κρεμώδη υφή και μια πλούσια, γήινη γεύση που απογειώνει το πιάτο.

Ετοιμάστε τα υλικά σας και ακολουθήστε τις οδηγίες του Γιώργου Τσούλη. Σε λίγα μόλις λεπτά, θα έχετε στο τραπέζι σας ένα γκουρμέ αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους.

Υλικά:

  •  500 γρ. σπαγγέτι ολικής
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 100 γρ. κόκκινο λάχανο, κομμένο σε κάθετες φέτες
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε στικς
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε στικς
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  •  1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 4 κ.σ. soy sauce
  • 1 κ.γ. ηλιέλαιο
  • 150 ml νερό

Για το σερβίρισμα

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα σπαγγέτι βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.

Για τη σάλτσα:

  1.  Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, τη soy sauce, το ηλιέλαιο και το νερό. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το καρότο, το λάχανο, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε στο τα μακαρόνια, τη σάλτσα που φτιάξαμε, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με μια τσιμπίδα.
  4. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα, πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.

Πηγή: hello.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή: Φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά ζυμαρικά

Σπαγγέτι με αυγό

Συνταγή: Ζυμαρικά με κοτόπουλο, μπρόκολο και σπανάκι