Δοκιμάστε την!
Το κυδώνι το έχουμε συνηθίσει, και το συναντάμε περισσότερο, σαν γλυκό του κουταλιού. Δοκιμάστε και τη μαρμελάδα του! Θα σας εντυπωσιάσει η γεύση της.
Υλικά
- 5 κυδώνια (περίπου 450 γρ. έκαστο)
- 3 φλ. νερό
- 3½ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 μέτριο λεμόνι (το χυμό του)
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
- 1 μπαστούνι βανίλια (σκισμένο)
Για τη μαρμελάδα κυδώνι
- Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια.
- Τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη ή τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και περιχύνουμε με το νερό.
- Μαζεύουμε φλούδες και καρδιές, τα δένουμε σε τουλπάνι και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τα φρούτα.
- Αφήνουμε να πάρουν βράση και έπειτα να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
- Αφαιρούμε το τουλπάνι με τις φλούδες (το πετάμε αφού το στραγγίσουμε καλά).
- Αν έχουμε κόψει τα κυδώνια σε κομμάτια τα πολτοποιούμε με ράβδο-μπλέντερ.
- Τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμόνι, τη σκισμένη κάθετα βανίλια και ανακατεύουμε τακτικά με ξύλινη κουτάλα, ενώ αφήνουμε να βράσει για περίπου 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Όσο βράζει η μαρμελάδα και καραμελώνει η ζάχαρη, θα ροδίσει και το χρώμα της, και στο τέλος θα έχει ένα απαλό κόκκινο χρώμα.
- Η μαρμελάδα κυδώνι είναι έτοιμη όταν αφήνει παχιά στρώση στη ράχη της κουτάλας.
- Μοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα βάζα.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα