Ηράκλειο: 28oC

Μαρμελάδα κυδώνι με βανίλια

22.08.2024, 0:23

Δοκιμάστε την!

Το κυδώνι το έχουμε συνηθίσει, και το συναντάμε περισσότερο, σαν γλυκό του κουταλιού. Δοκιμάστε και τη μαρμελάδα του! Θα σας εντυπωσιάσει η γεύση της.

Υλικά

  • 5 κυδώνια (περίπου 450 γρ. έκαστο)
  • 3 φλ. νερό
  • 3½ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 μέτριο λεμόνι (το χυμό του)
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • 1 μπαστούνι βανίλια (σκισμένο)

Για τη μαρμελάδα κυδώνι

  • Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια.
  • Τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη ή τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  • Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και περιχύνουμε με το νερό.
  • Μαζεύουμε φλούδες και καρδιές, τα δένουμε σε τουλπάνι και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τα φρούτα.
  • Αφήνουμε να πάρουν βράση και έπειτα να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το τουλπάνι με τις φλούδες (το πετάμε αφού το στραγγίσουμε καλά).
  • Αν έχουμε κόψει τα κυδώνια σε κομμάτια τα πολτοποιούμε με ράβδο-μπλέντερ.
  • Τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμόνι, τη σκισμένη κάθετα βανίλια και ανακατεύουμε τακτικά με ξύλινη κουτάλα, ενώ αφήνουμε να βράσει για περίπου 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Όσο βράζει η μαρμελάδα και καραμελώνει η ζάχαρη, θα ροδίσει και το χρώμα της, και στο τέλος θα έχει ένα απαλό κόκκινο χρώμα.
  • Η μαρμελάδα κυδώνι είναι έτοιμη όταν αφήνει παχιά στρώση στη ράχη της κουτάλας.
  • Μοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα βάζα.

Πηγή: argiro.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα