Πολλοί καταναλωτές πιστεύουν λανθασμένα ότι αρκεί ένα καλό ξέβγαλμα με νερό
Κάθε μέρα, αγοράζετε φρούτα και λαχανικά νομίζοντας ότι κάνετε την καλύτερη επιλογή για την υγεία σας. Προτιμάτε φρέσκα προϊόντα, μερικές φορές βιολογικά, συχνά τοπικά. Αλλά πίσω από όλη αυτή την καλή θέληση κρύβεται ένας αόρατος και επίμονος εχθρός: τα φυτοφάρμακα.
Ακόμα και μετά από ένα απλό ξέβγαλμα με νερό, αυτά τα χημικά υπολείμματα μπορούν να παραμείνουν στο φαγητό σας. Υπάρχει ένα απλό, ελάχιστα γνωστό αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό κόλπο που θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα… και είναι ήδη στην κουζίνα σας.
Ξίδι, ένας ανυποψίαστος σύμμαχος
Το ξίδι διαθέτει μια εκπληκτική ικανότητα να διαλύει πολλά από τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά. Είναι ένα παλιό κόλπο που έχει αναβιώσει από όσους αναζητούν φυσικές, απλές και οικονομικές εναλλακτικές λύσεις.
Για αρχή: απλά μουλιάστε τα φρούτα και τα λαχανικά σας σε διάλυμα 1 μέρους ξιδιού (λευκό ή μηλίτη) σε 3 μέρη νερού. Το μείγμα μπορεί να παρασκευαστεί σε ένα μεγάλο μπολ, μια λεκάνη ή ακόμα και απευθείας στο νεροχύτη σας – υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι είναι απόλυτα καθαρό.
Μόλις τα προϊόντα σας βυθιστούν πλήρως, πρέπει να τους δώσετε χρόνο για να αποκομίσουν τα οφέλη του ξιδιού. Μια ανάπαυση 15-20 λεπτών επιτρέπει στο οξικό οξύ να δρα απαλά στα χημικά υπολείμματα, χωρίς να αλλοιώνει τη γεύση ή την υφή του τροφίμου.
Σε αντίθεση με ένα απλό ξέβγαλμα κάτω από το νερό, το οποίο αφαιρεί μόνο ένα μικρό κλάσμα του υπολείμματος, αυτή η μέθοδος λειτουργεί σε βάθος. Και όμως δεν είναι επιθετικό: δεν υπάρχει δυσάρεστη γεύση ή μυρωδιά μετά τη θεραπεία.
Μόλις τελειώσει ο χρόνος, πάρτε μια μικρή βούρτσα με μαλακές τρίχες – μια ειδική βούρτσα λαχανικών ή ακόμα και μια μαλακή οδοντόβουρτσα που προορίζεται για το σκοπό αυτό. Τρίψτε απαλά κάθε κομμάτι φρούτων και λαχανικών κάτω από καθαρό νερό. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν τραχιά σημεία, ρωγμές ή περιοχές κοντά στους μίσχους, οι οποίες είναι συχνά πιο εκτεθειμένες.
Αυτή η μέθοδος συνιστάται ιδιαίτερα για όσους τρώτε με τη φλούδα: μήλα, αχλάδια, σταφύλια, κεράσια, φράουλες, ντομάτες, αγγούρια, κολοκυθάκια, καρότα κλπ. Τα φύλλα σαλάτας ή σπανακιού μπορούν επίσης να ωφεληθούν, υπό την προϋπόθεση ότι χειρίζονται απαλά κατά τη διάρκεια του μουλιάσματος.
Από την άλλη, για τα τρόφιμα που ξεφλουδίζετε συστηματικά (όπως μπανάνες, αβοκάντο ή κρεμμύδια), υπάρχει μικρότερο όφελος. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει να τα μουλιάσετε επίσης.
Πολλοί καταναλωτές πιστεύουν λανθασμένα ότι αρκεί ένα καλό ξέβγαλμα με νερό. Δυστυχώς, το νερό από μόνο του δεν διαλύει τα υδρόφοβα χημικά υπολείμματα που υπάρχουν σε πολλά φρούτα. Αυτές οι ουσίες έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν στη βροχή… και επομένως νερό βρύσης.
Πηγή: Newsbomb.gr

Δημοφιλή
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο 26/11 – Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel και στην Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία αύριο σε περιοχή της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας - Δείτε την ανακοίνωση
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Ηράκλειο: Επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης ανά ημέρα φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΥΑΗ (βίντεο και φωτογραφίες)
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Σκηνές πανικού σε κηδεία: Η νεκρή άρχισε να χτυπά το φέρετρο!
Συγκίνηση στην απονομή του Βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη» στο Ηράκλειο - Απονεμήθηκε στον ερευνητή Δημήτρη Ζαρίδη