Ηράκλειο: 29oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Μια νέα προαναγγελθείσα… διάσπαση

09.06.2024, 19:16

«Μουγγός» προσήλθε στην κάλπη ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς που διαβάζετε το παρών σχόλιο, παρατηρήσατε το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας προσήλθε στην κάλπη λίγο μετά τις 9.30 το πρωί της Κυριακής χαλαρός, ενώ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

Επειδή λοιπόν, πολιτική, όπως συνήθιζε άλλωστε να λέει με κάθε ευκαιρία και ο τέως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι και η διαχείριση των συμβόλων και η σημειολογία των πολιτικών πράξεων και κινήσεων, η στάση του Αλέξη Τσίπρα μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί!

Και θα σκεφτείτε ορθά, πως ούτε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν προέβη σε καμία δήλωση.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο ποιοτικές διαφορές με τη ΝΔ:

Πρώτη και κυριότερη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που ανέδειξε τον Αλέξη Τσίπρα, δίνει τη μάχη των ευρωεκλογών με μια χαοτική δημοσκοπική διαφορά από το κυβερνών κόμμα και δεύτερη ότι ο τέως πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας ουσιαστικά και έμπρακτα τη μάχη των ευρωεκλογών.

Στον αντίποδα, ο Αλέξης Τσίπρας, που παρέδωσε το κόμμα μετά τις διπλές εθνικές εκλογές του 2023, κατακερματισμένο στο 17,8%, επέλεξε τη… σιωπή!

Η επιλογή αυτή του πρώην πρωθυπουργού, αποτελούσε τη βασική συζήτηση σε όποιο πηγαδάκι και αν βρεθήκαμε το πρωί στα εκλογικά κέντρα του Ηρακλείου, προκαλώντας ανησυχία και οργή σε πολλά τοπικά στελέχη και φίλους του κόμματος.

Και αυτό διότι η επιλογή αυτή, πιθανότατα και ανεξάρτητα με το εκλογικό αποτέλεσμα, αποτελεί μια νέα προαναγγελθείσα… διάσπαση στο εσωτερικό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το βέβαιο είναι ότι από την επομένη των ευρωεκλογών ανοίγει ένας κύκλος εσωστρέφειας, αλλά και πολιτικών ζυμώσεων στα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως… κεντροαριστερά!

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2024 – Ηράκλειο: Πυρετώδεις προετοιμασίες με το εκλογικό υλικό

Ευρωεκλογές 2024: Πότε θα συγκροτηθεί Σώμα το νέο Κοινοβούλιο

Ευρωεκλογές 2024: Η εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» του Υπουργείου Εσωτερικών