Ηράκλειο: 10oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Μηλόπιτα με ρολά κανέλας βήμα-βήμα

12.01.2025, 21:24

Δείτε πως να τη φτιάξετε

Τραγανά, μυρωδάτα μήλα και βουτυράτα ρολάκια κανέλας κάνουν τον τέλειο συνδυασμό σ’ αυτή τη μηλόπιτα, που με την πρώτη μπουκιά σε έχει κερδίσει.

20′ προετοιμασία
40′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά
Μερίδες: για ταρτιέρα 26 εκ.
2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας
4 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
8 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 αυγό, ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας γάλα
Γέμιση
1,5 κιλό μήλα κόκκινα (Στάρκινγκ) ή άλλα της αρεσκείας μας, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
150 γρ. (3/4 κούπας) ζάχαρη
3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
παγωτό της αρεσκείας μας

Διαδικασία
Για τη μηλόπιτα με ρολά κανέλας, ξεκινάμε ξετυλίγοντας σε λεία επιφάνεια και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, το αλείφουμε με λίγο από το βούτυρο και το πασπαλίζουμε με τη μισή κανέλα.
Τυλίγουμε τη σφολιάτα από τη μεγάλη πλευρά της σε ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες με πάχος περίπου 2 εκ. Αυτές οι φέτες είναι τα ρολά κανέλας.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα (προσοχή, να μην είναι ρηχή) και καλύπτουμε το εσωτερικό της ταρτιέρας με τα ρολά κανέλας, τα οποία τοποθετούμε στον πάτο το ένα δίπλα στο άλλο. Συνεχίζουμε βάζοντας ρολά κανέλας και στα τοιχώματα.
Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τα ρολά να πλατύνουν και να ενωθούν τα κενά.
Αλείφουμε με το μισό μείγμα αυγού.

Γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
Αδειάζουμε στην ταρτιέρα πάνω στη βάση από τα ρολά κανέλας και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και φτιάχνουμε ξανά ρολά κανέλας. Αυτά τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα, σχηματίζοντας έναν μεγάλο δίσκο.
Σκεπάζουμε τα ρολά κανέλας με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας και πιέζουμε από πάνω με τον πλάστη, για να λεπτύνουν, να ενωθούν τα κενά και να σχηματιστεί ένα ενιαίο φύλλο.
Αφαιρούμε την επάνω λαδόκολλα και αναποδογυρίζουμε το φύλλο πάνω από τα μήλα.
Αφαιρούμε και την άλλη λαδόκολλα και πιέζουμε να κολλήσει καλά το φύλλο αυτό με τα ρολά κανέλας στα πλαϊνά.
Κόβουμε όσο περισσεύει και εξέχει από την ταρτιέρα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο μείγμα αυγού και με ένα μαχαίρι κάνουμε δύο μικρές οπές στο κέντρο, για να φεύγει ο αέρας κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 40 λεπτά.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 23 λεπτά
Style

Λαχανοσαλάτα με ρόδια και καρύδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Εξαφανίστηκε 13χρονος στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έρχονται νέες προσλήψεις – Δείτε τις ειδικότητες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Οικονομία

Αλλαγές στη χρήση της υπηρεσίας IRIS έρχονται από τις 15 Ιανουαρίου 2026

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κόσμος

Τραμπ: Δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου με τη Βενεζουέλα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Συνελήφθη 41χρονος στον Νέο Κόσμο για ναρκωτικά και ληστείες στην Τουρκία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Σεισμός ανοιχτά της Κάσου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Γιώργος Μαζωνάκης: Τον κατήγγειλε για ασέλγεια αλλά γιόρτασε τα γενέθλιά του με φωτογραφία του Μαζώ στην τούρτα του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Αθλητικά

Ο Κώστας Παπανικολάου αποχώρησε με αίματα στο πρόσωπο από το Ολυμπιακός – Βιλερμπάν

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →