Ηράκλειο: 25oC

Μηλόπιτα με ρολά κανέλας βήμα-βήμα

12.01.2025, 21:24

Δείτε πως να τη φτιάξετε

Τραγανά, μυρωδάτα μήλα και βουτυράτα ρολάκια κανέλας κάνουν τον τέλειο συνδυασμό σ’ αυτή τη μηλόπιτα, που με την πρώτη μπουκιά σε έχει κερδίσει.

20′ προετοιμασία
40′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά
Μερίδες: για ταρτιέρα 26 εκ.
2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας
4 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
8 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 αυγό, ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας γάλα
Γέμιση
1,5 κιλό μήλα κόκκινα (Στάρκινγκ) ή άλλα της αρεσκείας μας, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
150 γρ. (3/4 κούπας) ζάχαρη
3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
παγωτό της αρεσκείας μας

Διαδικασία
Για τη μηλόπιτα με ρολά κανέλας, ξεκινάμε ξετυλίγοντας σε λεία επιφάνεια και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, το αλείφουμε με λίγο από το βούτυρο και το πασπαλίζουμε με τη μισή κανέλα.
Τυλίγουμε τη σφολιάτα από τη μεγάλη πλευρά της σε ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες με πάχος περίπου 2 εκ. Αυτές οι φέτες είναι τα ρολά κανέλας.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα (προσοχή, να μην είναι ρηχή) και καλύπτουμε το εσωτερικό της ταρτιέρας με τα ρολά κανέλας, τα οποία τοποθετούμε στον πάτο το ένα δίπλα στο άλλο. Συνεχίζουμε βάζοντας ρολά κανέλας και στα τοιχώματα.
Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τα ρολά να πλατύνουν και να ενωθούν τα κενά.
Αλείφουμε με το μισό μείγμα αυγού.

Γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
Αδειάζουμε στην ταρτιέρα πάνω στη βάση από τα ρολά κανέλας και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και φτιάχνουμε ξανά ρολά κανέλας. Αυτά τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα, σχηματίζοντας έναν μεγάλο δίσκο.
Σκεπάζουμε τα ρολά κανέλας με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας και πιέζουμε από πάνω με τον πλάστη, για να λεπτύνουν, να ενωθούν τα κενά και να σχηματιστεί ένα ενιαίο φύλλο.
Αφαιρούμε την επάνω λαδόκολλα και αναποδογυρίζουμε το φύλλο πάνω από τα μήλα.
Αφαιρούμε και την άλλη λαδόκολλα και πιέζουμε να κολλήσει καλά το φύλλο αυτό με τα ρολά κανέλας στα πλαϊνά.
Κόβουμε όσο περισσεύει και εξέχει από την ταρτιέρα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο μείγμα αυγού και με ένα μαχαίρι κάνουμε δύο μικρές οπές στο κέντρο, για να φεύγει ο αέρας κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 40 λεπτά.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 2 λεπτά
Ελλάδα

Υπό παρακολούθηση ο φίλαθλος που υπέστη έμφραγμα στο γήπεδο – Οι πέντε συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 λεπτά
Υγεία

Οι γυναίκες πιο ευάλωτες στα αυτοάνοσα νοσήματα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Ηράκλειο

Κρήτη: Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ αγοράκι μετά από πτώση με πατίνι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Style

Αυτά τα 3 ζώδια θα ζήσουν ένα μεγάλο έρωτα το φθινόπωρο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Κόσμος

Πολωνία: Συνελήφθησαν δύο Ουκρανοί για κατασκοπεία – «Δέχτηκαν πληρωμή για τις υπηρεσίες αυτές» αναφέρει η εσωτερική ασφάλεια της χώρας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Ελλάδα

Νίκος Δένδιας: «Οικοδομούμε τις πιο ισχυρές και σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία της Ελλάδας» (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Ελλάδα

Τραγωδία στη Λαμία: Νεκρός 53χρονος μετά από φωτιά στο σπίτι του (φωτογραφίες και βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Ελλάδα

28η Οκτωβρίου: Με ομπρέλες η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Δείτε εικόνες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης: «H αυτοδυναμία δεν είναι θέμα στρατηγικής, είναι μονόδρομος για τη χώρα»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Style

Κώστας Αντετοκούνμπο: Η ανάρτηση από οικογενειακές στιγμές με τη σύντροφο και την κόρη του

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →