Ηράκλειο: 30oC

Μοσχαράκι με μπάμιες

03.05.2024, 2:20

Έτοιμες σε 2 ώρες 

Κοκκινιστό μοσχαράκι είναι ότι καλύτερο για το τραπέζι του weekend κι αν δεν ξέρεις πώς να το συνδυάσεις αυτή η συνταγή είναι τέλεια ιδέα.

Υλικά 

  • 4 μερίδες μοσχάρι, καλά πλυμένο και στραγγισμένο σε απορροφητικό χαρτί
  • 500 gr. μπάμιες
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 200 gr. χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ξύδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αν χρησιμοποιήσεις φρέσκιες μπάμιες τις πλένεις 2 φορές με άφθονο κρύο νερό και τις βάζεις σε ένα μπολ με νερό και ξύδι
  • Τις αφήνεις στην άκρη για μισή περίπου ώρα και στη συνέχεια στο τρυπητό για 10 ακόμη λεπτά
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι
  • Προσθέτεις το μοσχάρι και το σοτάρεις από όλες τις πλευρές
  • Ρίχνεις την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, νερό ώστε να σκεπαστεί το κρέας και το αφήνεις να βράσεις για 1 ώρα και 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
  • Σε ένα δεύτερο τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις τις μπάμιες ανακατεύοντας απαλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Τις ρίχνεις στο τηγάνι με το μοσχάρι, προσθέτεις νερό, τον μαϊντανό, αλάτι και ανακινείς ώστε να πάνε παντού
  • Το αφήνεις να βράσει για μισή ακόμη ώρα και το σερβίρεις ζεστό με φέτα.

Πηγή: tlife.gr

Διαβάστε επίσης:

6 συμβουλές για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια 

Γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς 

Παραδοσιακά Λαζαράκια από τον Άκη Πετρετζίκη