Ηράκλειο: 25oC

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στον φούρνο α λα… μιλανέζε

24.06.2024, 5:32

Πάμε να δούμε την συνταγή

Μια πιο ελαφριά εκδοχή για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες αλά μιλανέζε έχουμε εδώ. Τις πανάρουμε, τις φουρνίζουμε και τις σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια, που τους πάνε πολύ.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 4 μπριζόλες από κόντρα, από μοσχάρι γάλακτος, με το κόκαλο, βάρους περίπου 300 γρ. η καθεμία
  • 300 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή πάνκο
  • 6-8 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 200 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 75 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 ματσάκια ρόκα, σε μέτρια κομμάτια
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • φέτες λεμονιού

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες α λα μιλανέζε, αλλά στον φούρνο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220- 230°C.
  2. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί που να χωράει όλες τις μπριζόλες σε μονή στρώση.
  3. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε την τριμμένη φρυγανιά ή το πάνκο.
  4. Σε ένα δεύτερο ταψάκι αδειάζουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με τη μουστάρδα, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  5. Τέλος, σε ένα τρίτο ταψάκι ανακατεύουμε το αλεύρι και τη μυζήθρα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες καλά και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε το ψαχνό από το κόκαλο καθεμιάς, για να το αφαιρέσουμε (αν μείνει, θα καεί στο ψήσιμο).
  7. Περνάμε πρώτα τις μπριζόλες από το μείγμα αλευριού και από τις δύο πλευρές, πιέζοντας καλά για να κολλήσει το μείγμα.
  8. Έπειτα, τις βουτάμε στο μείγμα αυγού και τέλος τις περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά ή το πάνκο, πιέζοντας καλά για να καλυφθούν εντελώς.
  9. Τακτοποιούμε τις μπριζόλες στο ταψί σε μονή στρώση και φουρνίζουμε.
  10. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά (για medium ψήσιμο), γυρίζοντάς τες μία φορά.
  11. Αν τις θέλουμε περισσότερο ψημένες, τις αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά, προσέχοντας όμως μην καεί το πανάρισμά τους από φρυγανιά (ή πάνκο).
  12. Παράλληλα φτιάχνουμε μια εύκολη σαλάτα, ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ (ή σε ένα ωραίο μεγάλο ξύλο κοπής) τα ντοματίνια, τη ρόκα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  13. Σερβίρουμε τις μπριζόλες αμέσως μαζί με φέτες λεμονιού και συνοδεύουμε με τη σαλάτα.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 6 λεπτά
Ελλάδα

Φωτιά ξέσπασε στη Σαλαμίνα – Ήχησε το 112 (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Style

Αυτά είναι τα τυχερά ζώδια της εποχής της Παρθένου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Κρήτη

«Καμπανάκι» στην Κρήτη – 35 γύπες θύματα της ξηρασίας στο νησί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Ηράκλειο

Το Ηράκλειο αποχαιρετά τον Γιώργο Βλάσση – «Έφυγε» σε ηλικία 47 ετών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 39 λεπτά
Ελλάδα

Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Καίγεται διαμέρισμα στο Κερατσίνι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 44 λεπτά
Style

Αυτή είναι η λέξη που 9 στους 10 τη γράφουν λάθος – Γράφεται με -ι- και όχι -υ-

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 48 λεπτά
Κόσμος

Μινεσότα: Αυτός είναι ο μακελάρης που σκότωσε 2 παιδιά ενώ προσεύχονταν και τραυμάτισε άλλα 20 άτομα (Φώτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 53 λεπτά
Πολιτική

Πλεύρης για μαζικά SMS που οδηγούσαν μετανάστες στην Κρήτη και στη Γαύδο – «Επιθετική κίνηση διακινητών»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Τεχνολογία

9 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε το ChatGPT να κάνει

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παίρνει παράταση η υποβολή ΑΤΑΚ – Δείτε τη νέα ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα