Πάμε να δούμε την συνταγή
Μια πιο ελαφριά εκδοχή για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες αλά μιλανέζε έχουμε εδώ. Τις πανάρουμε, τις φουρνίζουμε και τις σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια, που τους πάνε πολύ.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 4 μπριζόλες από κόντρα, από μοσχάρι γάλακτος, με το κόκαλο, βάρους περίπου 300 γρ. η καθεμία
- 300 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή πάνκο
- 6-8 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 200 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
- 75 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 ματσάκια ρόκα, σε μέτρια κομμάτια
- 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 20 ml ελαιόλαδο
- φέτες λεμονιού
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες α λα μιλανέζε, αλλά στον φούρνο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220- 230°C.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί που να χωράει όλες τις μπριζόλες σε μονή στρώση.
- Σε ένα ταψάκι απλώνουμε την τριμμένη φρυγανιά ή το πάνκο.
- Σε ένα δεύτερο ταψάκι αδειάζουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με τη μουστάρδα, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Τέλος, σε ένα τρίτο ταψάκι ανακατεύουμε το αλεύρι και τη μυζήθρα.
- Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες καλά και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε το ψαχνό από το κόκαλο καθεμιάς, για να το αφαιρέσουμε (αν μείνει, θα καεί στο ψήσιμο).
- Περνάμε πρώτα τις μπριζόλες από το μείγμα αλευριού και από τις δύο πλευρές, πιέζοντας καλά για να κολλήσει το μείγμα.
- Έπειτα, τις βουτάμε στο μείγμα αυγού και τέλος τις περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά ή το πάνκο, πιέζοντας καλά για να καλυφθούν εντελώς.
- Τακτοποιούμε τις μπριζόλες στο ταψί σε μονή στρώση και φουρνίζουμε.
- Ψήνουμε για 12-15 λεπτά (για medium ψήσιμο), γυρίζοντάς τες μία φορά.
- Αν τις θέλουμε περισσότερο ψημένες, τις αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά, προσέχοντας όμως μην καεί το πανάρισμά τους από φρυγανιά (ή πάνκο).
- Παράλληλα φτιάχνουμε μια εύκολη σαλάτα, ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ (ή σε ένα ωραίο μεγάλο ξύλο κοπής) τα ντοματίνια, τη ρόκα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε τις μπριζόλες αμέσως μαζί με φέτες λεμονιού και συνοδεύουμε με τη σαλάτα.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Και η οικογένεια Σεμερτζίδου είχε κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια - Αλλά το... ξέχασε
Χανιά: Ένοχος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στη Λάρισα για τον θάνατο του φοιτητή Νίκου Μπιτσάκη
Θρήνος στην Μεσαρά για τον 19χρονο στρατιώτη που σκοτώθηκε μετά από έκρηξη χειροβομβίδας - Ήταν γιός στελέχους του Λιμενικού
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Χανιά: Σοκάρει η κατάθεση του 19χρονου Γιάννη - «Ο πατέρας μου με έστελνε στο σπίτι του και εκείνος με βίαζε»
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου οπλίτη που σκοτώθηκε στη Ρόδο: «Επιστρέφω να πάρω το παιδί νεκρό»
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Γιατρός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
Ο Κρητικός που παράτησε την πόλη και ζει 40 χρόνια μόνος στο βουνό
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών