Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Αφράτο και δροσερό γλυκό με φρούτα του δάσους, το οποίο, αν και φίνο και ελαφρύ για το τέλος του δείπνου, περιέχει όλη την πλούσια γεύση του πρόβειου γιαουρτιού που δουλεύεται μαζί με την πέτσα του. Να πώς αξιοποιείται με λαμπερό, δημιουργικό τρόπο ένα «χωριάτικο» προϊόν.
Υλικά
- 500 γρ. πρόβειο γιαούρτι
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
- 3 αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 φύλλα ζελατίνης (περίπου 6,5 γρ.)
- 150 γρ. φρέσκα μούρα, για το στόλισμα μαρμελάδα με φρούτα του δάσους σπιτική ή του εμπορίου
Διαδικασία
- Για τη μους από πρόβειο γιαούρτι με μαρμελάδα φρούτων, ξεκινάμε και σε ένα μπολάκι μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι και χτυπάμε για λίγο μέχρι να αναμειχθεί. Βγάζουμε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό, τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα αδειάζουμε σε μπολάκι.
- Προσθέτουμε τα 50 γρ. από τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο μείγμα γιαουρτιού, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 450 γρ. σαντιγί και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.
- Αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
- Σερβίρισμα
- Βγάζουμε τη μους από το ψυγείο, στολίζουμε την επιφάνεια με όση μαρμελάδα θέλουμε και τα φρέσκα φρούτα.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς
Πένθος στο Τυμπάκι: Ραγίζει καρδιές η μαντινάδα του πατέρα του 19χρονου Ραφαήλ
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Νέο αίμα στην άσφαλτο: Δύο νεκροί σε τροχαίο
Ηράκλειο: Φωτιά στο Αρχοντικό - Συναγερμός στην πυροσβεστική
Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της
Σαλαμίνα: Τα 8.000 ευρώ και το μίσος... για την πεθερά που οδήγησαν στο έγκλημα
Χανιά: Σοκάρει η κατάθεση του 19χρονου Γιάννη - «Ο πατέρας μου με έστελνε στο σπίτι του και εκείνος με βίαζε»