Ηράκλειο: 31oC

Μουστοκούλουρα από τον Άκη Πετρετζίκη

19.03.2024, 4:43

Το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ σας

Φτιάξτε τα πιο τραγανά σπιτικά μουστοκούλουρα με πετιμέζι ή μούστο και σερβίρετε με Ελληνικό καφέ ή αν δεν νηστεύετε, με γάλα!

Υλικά:

  • 50 γρ. πετιμέζι
  • 100 γρ. νερό
  • 75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 15 γρ. κονιάκ
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το πετιμέζι, το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, την κανέλα, το γαρίφαλο, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να δέσει το μείγμα. Δεν θέλουμε να ανακατέψουμε πολύ.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε κορδόνι 10 εκ. και ενώνουμε τις άκρες για να σχηματίσουμε τα μουστοκούλουρα.
  • Μεταφέρουμε σε ταψάκι και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Πως να φτιάξετε σπιτική λαγάνα

Εύκολη συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά

Χταπόδι ξυδάτο: Ο πιο εύκολος μεζές για την Καθαρά Δευτέρα


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα