Η συνταγή της ημέρας
Αυτό το φαγητό είναι ό,τι πρέπει για εσάς που έχετε αυξημένες υποχρεώσεις, αλλά θέλετε νοστιμιά στο τραπέζι σας.
Υλικά
Για τα μπριζολάκια
- 4 χοιρινά ή μοσχαρίσια μπριζολάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
- Λίγο φρέσκο θυμάρι
- Δεντρολίβανο
- Ρίγανη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα
- 2 φλ. ρύζι καστανό
- 1 τρυφερό αγγούρι
- 2 χρωματιστές πιπεριές
- 1 αβοκάντο
- 10 ντοματίνια
- 1 φινόκιο
- 1 καρότο
- 1 φλ. καλαμπόκι
- Λίγο χυμό λεμονιού
- Λίγο ξίδι
- 2 κ.σ. γεμάτες μαγιονέζα light
- 2 κ.σ. γεμάτες γιαούρτι 2%
- 2 κ.σ. άνηθο
- Μαϊντανό
- Δυόσμο
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, ελαιόλαδο, μυρωδικά, σκόρδο και πιπέρι και τα λιώνουμε.
- Αλείφουμε τις μπριζόλες με το μείγμα και αφήνουμε για 15′ να αρωματιστούν.
- Ψήνουμε στην σχάρα για περίπου 10′ ανάλογα το πάχος της μπριζόλας και πόσο καλά ψημένο θέλουμε το κρέας.
Για την καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα
- Βράζουμε μπόλικο νερό. Προσθέτουμε το ρύζι.
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι για περίπου 15′.
- Σουρώνουμε και ξεπλένουμε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό, να κρυώσει και να φύγει το άμυλο.
- Στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε μπολ.
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα προσθέτουμε.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη μαγιονέζα και το γιαούρτι.
- Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι και λίγο ξίδι κατά βούληση.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ρυζοσαλάτα πλάι σε κάθε μπριζόλα.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα