Ηράκλειο: 28oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Μπριζολάκια χοιρινά ή μοσχαρίσια με καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα

29.06.2024, 12:30

Η συνταγή της ημέρας

Αυτό το φαγητό είναι ό,τι πρέπει για εσάς που έχετε αυξημένες υποχρεώσεις, αλλά θέλετε νοστιμιά στο τραπέζι σας.

Υλικά

Για τα μπριζολάκια

  • 4 χοιρινά ή μοσχαρίσια μπριζολάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Δεντρολίβανο
  • Ρίγανη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα

  • 2 φλ. ρύζι καστανό
  • 1 τρυφερό αγγούρι
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • 1 αβοκάντο
  • 10 ντοματίνια
  • 1 φινόκιο
  • 1 καρότο
  • 1 φλ. καλαμπόκι
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • Λίγο ξίδι
  • 2 κ.σ. γεμάτες μαγιονέζα light
  • 2 κ.σ. γεμάτες γιαούρτι 2%
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • Μαϊντανό
  • Δυόσμο

Εκτέλεση

  • Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, ελαιόλαδο, μυρωδικά, σκόρδο και πιπέρι και τα λιώνουμε.
  • Αλείφουμε τις μπριζόλες με το μείγμα και αφήνουμε για 15′ να αρωματιστούν.
  • Ψήνουμε στην σχάρα για περίπου 10′ ανάλογα το πάχος της μπριζόλας και πόσο καλά ψημένο θέλουμε το κρέας.

Για την καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα

  • Βράζουμε μπόλικο νερό. Προσθέτουμε το ρύζι.
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι για περίπου 15′.
  • Σουρώνουμε και ξεπλένουμε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό, να κρυώσει και να φύγει το άμυλο.
  • Στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα προσθέτουμε.
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη μαγιονέζα και το γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι και λίγο ξίδι κατά βούληση.
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ρυζοσαλάτα πλάι σε κάθε μπριζόλα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα