Ηράκλειο: 34oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Ναβάνλι: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον επικρητή του Πούτιν

01.03.2024, 13:33

Τι ανακοίνωσε το Κρεμλίνο για τις συγκεντρώσεις υποστήριξης στον εκλιπόντα

Σήμερα θα κηδευτεί  στη Μόσχα ο Αλεξέι Ναβάλνι.  Σύμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες Ρώσοι έχουν συγκεντρωθεί  κοντά στην εκκλησία στη Μόσχα, οπού θα τελεστεί  η νεκρώσιμη ακολουθία.

Μεγάλη ουρά έχει σχηματιστεί μπροστά στην εκκλησία αυτή στην νοτιοανατολική Μόσχα, με κάποιους με δάκρυα στα μάτια και άλλους με λουλούδια να περιμένουν για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί έχουν εγκαταστήσει μεταλλικά κιγκλιδώματα σε όλον τον τομέα.

Τι ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη συγκέντρωση υποστήριξης στον εκλιπόντα αντιπολιτευόμενο ηγέτη Αλεξέι Ναβάλνι, θα συνιστά παραβίαση του νόμου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τηλεφωνικώς, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να κάνει αποτίμηση του Ναβάλνι ως πολιτικής προσωπικότητας και σημείωσε ότι δεν έχει τίποτε να πει στην οικογένεια του εκλιπόντος Ρώσου αντιφρονούντα.

«Απλά μια υπενθύμιση ότι έχουμε νόμο ο οποίος πρέπει να τηρείται. Οποιεσδήποτε μη εξουσιοδοτημένες συγκεντρώσεις θα γίνουν κατά παράβαση του νόμου, και αυτοί που θα μετάσχουν σε αυτές θα λογοδοτήσουν –ξανά βάσει της τρέχουσας νομοθεσίας», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Διαβάστε επίσης: Ναβάλναγια στο Ευρωκοινοβούλιο: Ο Πούτιν σκότωσε τον Ναβάλνι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ