Δείτε τη συνταγή
Αφράτο και ζουμερό κέικ, με απίθανη σοκολατένια γεύση και διακριτικό άρωμα εσπεριδοειδών. Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας!
Υλικά
Μερίδες: 8
- 30 γρ. κακάο
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1⁄2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 120 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 130 ml νερό
- 50 ml φυσικός χυμός πορτοκαλιού
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 ml ηλιέλαιο
Γλάσο
- 80 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, τεμαχισμένη
- 40 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα στερεών στο μείγμα υγρών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. με λαδόκολλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα και το γάλα αμυγδάλου και λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα μπολ που στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει) μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα