Ηράκλειο: 25oC

Ογκρατέν με ρύζι της Αργυρώς

13.08.2024, 0:47

Εύκολο και οικονομικό φαγητό για όλη την οικογένεια

Ογκρατέν με ρύζι, λουκάνικα και τυρί, οικονομικό και γρήγορο φαγητό, με ό,τι μας περίσσεψε. Λίγο τυρί, λίγα αλλαντικά, ρύζι, αυγά και κρέμα. Χορταστικό και πανεύκολο πιάτο για όλες τις ώρες!

Υλικά

Για το ογκρατέν με ρύζι

  • 250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο βρασμένο
  • 200 γρ. αρακά
  • 200 γρ. καλαμπόκι
  • 300 γρ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 4 λουκάνικα ψιλοκομμένα

Για το τελείωμα

  • 3 μεγάλα αυγά
  • 500 ml κρέμα γάλακτος light
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50 γρ. μοτσαρέλα

Για το ρύζι

  • Βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
  • Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και τα λαχανικά.
  • Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λουκανικά, το τριμμένο τυρί, τα λαχανικά, τον αρακά, το καλαμπόκι, το μπρόκολο και το καρότο.
  • Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα βάζουμε σε μικρό λαδωμένο ταψί.

Για το τελείωμα

  • Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ.
  • Τα χτυπάμε με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε την κρέμα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το σχοινόπρασο.
  • Περιχύνουμε το ρύζι με τα υγρά υλικά.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Για το ψήσιμο

  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC, στον αέρα, για 20 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε ζεστό το ρύζι ογκρατέν με σαλάτα εποχής.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα