Ηράκλειο: 34oC

Ομελέτα με σπανάκι – Έτοιμη σε 10 λεπτά

18.05.2024, 2:34

Ένα γρήγορο και υγιεινό πρωινό

Αυτή η συνταγή για ομελέτα με σπανάκι προσφέρει ένα πλήρες και θρεπτικό πρωινό γεύμα, που απαιτεί μόλις 10 λεπτά προετοιμασίας. Τα αυγά και το τυρί αυξάνουν την πρόσληψη πρωτεΐνης, ενώ ο φρέσκος άνηθος προσθέτει μια υπέροχη γεύση.

Υλικά

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί Cheddar
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος

Οδηγίες

  1.  Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τα αυγά.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Ρίξτε τα αυγά και ανακατέψτε τα αμέσως με μια σπάτουλα σιλικόνης για 5 έως 10 δευτερόλεπτα.
  4. Στη συνέχεια, σπρώξτε τα μαγειρεμένα τμήματα από την άκρη προς το κέντρο, γέρνοντας το τηγάνι για να επιτρέψετε στο ωμό αυγό να γεμίσει τις άκρες.
  5. Συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να δέσουν τα αυγά και ο πάτος να αποκτήσει ανοιχτόχρωμο χρυσαφί, για περίπου 1 λεπτό συνολικά.
  6. Αποσύρετε από τη φωτιά και καλύψτε το μισό της ομελέτας με σπανάκι και τυρί Cheddar. Διπλώστε το άλλο μισό πάνω στην γέμιση.
  7. Τοποθετήστε την ομελέτα σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με άνηθο.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης:

Μάφιν με σπανάκι και φέτα

Wrap με κοτόπουλο, σπανάκι και φέτα!

Σουφλέ σπανάκι με μπεσαμέλ της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου