Ηράκλειο: 30oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Οσπριάδα

02.07.2024, 0:29

Υγιεινή και εύκολη συνταγή

Αυτή η σούπα μπορεί να γίνει πηχτή ή αραιή, ανάλογα πώς την προτιμάτε. Τα λαχανικά εγγυώνται ένα πεντανόστιμο θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για vegan διατροφή και αθλητές, ή για τη νηστεία!

Υλικά

  • 1 πακέτο οσπριάδα (ανάμεικτα όσπρια για σούπα)
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 πράσα
  • 2 καρότα
  • 1/2 έως 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 καυτερή πιπεριά προεραιτικα λίγα κλωνάρια σέλινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

Για την Οσπριάδα

  • Βάζουμε πρώτα τα ανάμεικτα όσπρια σε μία κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε 2,5 λίτρα νερό και βράζουμε για 1 ώρα περίπου, σε μέτρια φωτιά.
  • Όποτε είναι αναγκαίο ξαφρίζουμε. Ανάλογα με την ποικιλία οσπρίων που έχει μέσα η οσπριάδα το σκούρο χρώμα ποικίλει.
  • Αν χρειαστεί επιπλέον νερό, θα προσθέσουμε μόνο ζεστό νερό από το βραστήρα.
  • Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Η καυτερή πιπεριά είναι προαιρετική.
  • Προσθέτουμε στα μισοβρασμένα όσπρια όλα τα λαχανικά και βράζουμε τη σούπα για 30 λεπτά επιπλέον.
  • Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  • Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά επιπλέον, μέχρι να χυλώσει και να πήξει.
  • Στο τέλος θα έχετε μια παχιά, πυκνή σούπα.

Παραλλαγή οσπριάδας

  • Η προσθήκη ρυζιού στην οσπριάδα θα απογειώσει τη διατροφική αξία του πιάτου.
  • Ιδανική επιλογή για όσους αθλούνται αλλά και όσους θέλουν να έχουν μία ισορροπημένη διατροφή.
  • Προσθέστε 1 φλυτζάνι καστανό ρύζι στο τελευταίο τέταρτο του βρασμού.
  • Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να διαλέγετε και να μαγειρεύετε σωστά τα όσπρια.

Μυστικά

  • Για πιο γρήγορο βράσιμο, μουλιάστε τα όσπρια από την προηγούμενη νύχτα.
  • Μπορείτε να κάνετε οσπριάδα κοκκινιστή, προσθέτοντας 1 γεμάτη κ.σ πελτέ ντομάτας ή ντομάτες κον κασέ.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα