Ηράκλειο: 32oC

Παγωτό βύσσινο με γιαούρτι

16.07.2024, 20:18

Τα υλικά και η εκτέλεση

Παγωτό βύσσινο με γιαούρτι. Μία δροσερή, απολαυστική συνταγή, ό,τι πρέπει μετά από ένα καλοκαιρινό γεύμα!

Υλικά

Για το παγωτό βύσσινο με γιαούρτι

  • 375 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κρόκοι
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 450 γρ. βύσσινα χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε πρώτα στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 6΄-7΄ με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν καλά και να γίνουν ανοιχτόχρωμη κρέμα.
  • Λίγο πριν βράσει η κρέμα τη ρίχνουμε, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ, λίγη λίγη στους χτυπημένους κρόκους.
  • Βάζουμε το μπολ με την κρέμα σε μπεν μαρί.
  • Ανακατεύουμε την κρέμα πάνω στο μπεν μαρί μέχρι να πυκνώσει ελαφρά και να μένει στρώση στη ράχη της κουτάλας.
  • Μόλις πυκνώσει η κρέμα, βγάζουμε το μπολ από το ζεστό μπεν μαρί και το βάζουμε πάνω σε μπολ με παγάκια και κρύο νερό (κρύο μπεν μαρί).
  • Ανακατεύουμε ελαφρά να κρυώσει η κρέμα καλά.
  • Βουτυρώνουμε ελαφρά 1 λαδόκολλα και καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας. Την παγώνουμε στο ψυγείο.
  • Στο μεταξύ πολτοποιούμε τα βύσσινα στο μπλέντερ να γίνουν πουρές.
  • Όταν παγώσει η κρέμα ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο το γιαούρτι, ανακατεύοντας πάντα με σύρμα, και τέλος ρίχνουμε τον πουρέ βύσσινο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ή, αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, ακολουθούμε την παλιά μέθοδο παγώματος με τα πολλά χτυπήματα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα