Τα υλικά και η εκτέλεση
Παγωτό βύσσινο με γιαούρτι. Μία δροσερή, απολαυστική συνταγή, ό,τι πρέπει μετά από ένα καλοκαιρινό γεύμα!
Υλικά
Για το παγωτό βύσσινο με γιαούρτι
- 375 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κρόκοι
- 90 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. γιαούρτι
- 450 γρ. βύσσινα χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε πρώτα στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 6΄-7΄ με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν καλά και να γίνουν ανοιχτόχρωμη κρέμα.
- Λίγο πριν βράσει η κρέμα τη ρίχνουμε, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ, λίγη λίγη στους χτυπημένους κρόκους.
- Βάζουμε το μπολ με την κρέμα σε μπεν μαρί.
- Ανακατεύουμε την κρέμα πάνω στο μπεν μαρί μέχρι να πυκνώσει ελαφρά και να μένει στρώση στη ράχη της κουτάλας.
- Μόλις πυκνώσει η κρέμα, βγάζουμε το μπολ από το ζεστό μπεν μαρί και το βάζουμε πάνω σε μπολ με παγάκια και κρύο νερό (κρύο μπεν μαρί).
- Ανακατεύουμε ελαφρά να κρυώσει η κρέμα καλά.
- Βουτυρώνουμε ελαφρά 1 λαδόκολλα και καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας. Την παγώνουμε στο ψυγείο.
- Στο μεταξύ πολτοποιούμε τα βύσσινα στο μπλέντερ να γίνουν πουρές.
- Όταν παγώσει η κρέμα ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο το γιαούρτι, ανακατεύοντας πάντα με σύρμα, και τέλος ρίχνουμε τον πουρέ βύσσινο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ή, αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, ακολουθούμε την παλιά μέθοδο παγώματος με τα πολλά χτυπήματα.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα