Δείτε τη συνταγή
Ξεμείνατε από μαρμελάδα; Κανένα πρόβλημα. Η συγκεκριμένη μαρμελάδα φράουλα ετοιμάζεται στο πι και φι, το φρούτο μένει με όλο το άρωμα και τη γεύση του και άμα θέλουμε της προσθέτουμε διάφορα αρωματικά.
Υλικά
- 4 φλιτζ. τσαγιού φράουλες, κομμένες στα 4 ή στα 6
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
- Προαιρετικά αρωματικά
- τα σποράκια από 1/2 κλωνάρι βανίλια
- 1 κομματάκι κανέλα
- ξύσμα λεμονιού
- 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
- χοντροτριμμένο πιπέρι
- δυόσμος
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την πανεύκολη μαρμελάδα φράουλα του 10λεπτου, πρώτα ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε 1-2 φορές.
- Ψήνουμε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας πότε πότε και πιέζοντας λίγο τα κομμάτια του φρούτου, μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να δέσει. Υπολογίζουμε 8-10 λεπτά. Δεν
- ψήνουμε πάρα πολύ γιατί θέλουμε να μείνει ζωντανή η αίσθηση του φρούτου. Επίσης, είναι ωραίο να συναντάμε κομματάκια φράουλας στο δόντι.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Διατηρούμε αυτή τη γρήγορη μαρμελάδα στο ψυγείο για περίπου 10-15 μέρες.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Βαρύ το πένθος για την οικογένεια Σκουλά
Αντώνης Σαμαράς: Πέθανε σε ηλικία 34 ετών η κόρη του πρώην πρωθυπουργού
Μητσοτάκης: «Η ξαφνική και τόσο άδικη απώλεια της Λένας Σαμαρά μάς συγκλονίζει όλους»
Ηράκλειο: Φωτιά σε δύσκολα προσβάσιμη περιοχή - Πάνω από 20 οχήματα της Πυροσβεστικής
«Έκρηξη» τύχης για 4 ζώδια τις επόμενες εβδομάδες
Κρήτη: Απίστευτη καραμπόλα 3 οχημάτων στον ΒΟΑΚ – Μεγάλες καθυστερήσεις (Φωτογραφίες)
Η συγκινητική στιγμή που πατέρας ανακοινώνει στον γιο του πως έγινε εκατομμυριούχος στη λοταρία μετά από μάχη με τον καρκίνο - Δείτε βίντεο
Ηράκλειο: «Έφυγε» η Σοφία - Η γυναίκα που δίδαξε τέχνη και αγάπη στα παιδιά
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιος είναι ο Χρήστος Μαγειρίας που δηλώνει «καθαρός» για τις επιδοτήσεις ύψους 2.500.000€