Έτοιμη σε 1 ώρα
Αυτή η λευκή πίτσα με πολλών λογιών μανιτάρια, κασέρι Ξάνθης, σκόρδο, καυτερή πιπεριά και ζύμη χειροποίητη κάνει θραύση σε μια βραδιά με φίλους. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λάδι τρούφας.
Υλικά
Για τη ζύμη (εναλλακτικά παίρνουμε έτοιμη ζύμη για πίτσα)
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180 ml νερό χλιαρό
- 1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 – 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού
Για την επικάλυψη
- 300 γρ. ανάμεικτα φρέσκα μανιτάρια (λευκά, σιτάκε, πορτομπέλο κ.ά.), κομμένα σε λεπτές φέτες
- 180 γρ. κασέρι Ξάνθης, τριμμένο
- 1/2 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 30 ml ελαιόλαδο
- τα φύλλα από 1/3 μάτσο φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού λάδι τρούφας, προαιρετικά
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την πίτσα με φρέσκα μανιτάρια και κασέρι Ξάνθης, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό και αφήνουμε στην άκρη, σε ζεστό μέρος, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι με το αλάτι, τα 50 ml από το ελαιόλαδο και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με το γάντζο (το ειδικό εξάρτημα για ζύμες) ή με τα χέρια μας για περίπου 3 – 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, τη λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σχεδόν ο όγκος της.
- Την ξαναζυμώνουμε και πλάθουμε πάλι σε 1 μπάλα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και ξαναφήνουμε σε ζεστό μέρος για άλλα 20 λεπτά, να φουσκώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Αλευρώνουμε ελαφρώς μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη 1 στρογγυλό λεπτό φύλλο, πάχους 2 – 3 χλστ. και διαμέτρου 26 – 28 εκ. Απλώνουμε προσεκτικά τη ζύμη στο ταψί.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα 30 ml ελαιόλαδο με το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και αλείφουμε με το μείγμα την επιφάνεια της ζύμης.
- Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα 100 γρ. από το τυρί, απλώνουμε τα μανιτάρια και ρίχνουμε αλατοπίπερο και το θυμάρι. Αν θέλουμε, περιχύνουμε με το λάδι τρούφας.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια σκορπίζοντας το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν η ζύμη και τα μανιτάρια και να λιώσει το τυρί στην επιφάνεια.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Γνωστός τραγουδιστής υπέβαλε μήνυση εναντίον της πρώην συντρόφου του - Της πέρασαν χειροπέδες
Σταύρος Ζαλμάς: Πήγα σε δημόσιο νοσοκομείο, έκανα εξετάσεις για AIDS, τις πήρα και τις πήγα στον διευθυντή
Πέντε «μοιραία» λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ – Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί
Συγκλονίζει ο Σταύρος Σβήγκος για τον γιο του: «Δεν μας έλεγαν οι γιατροί αν θα τα καταφέρει»
Ηράκλειο: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Βορίδη σε εστιατόριο - Δείτε βίντεο από την στιγμή
Κρήτη: Τραγωδία με 29χρονο - Βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο
Viral η Καραμήτρου στη προσπάθεια της να μην γελάσει με τα μαλλιά του μελισσοκόμου on air (βίντεο)
«Είδα τον ευχούλη»: Η αντίδραση αγρότη στο First Dates όταν είδε ότι το ραντεβού του είχε αξύριστες μασχάλες...
Μαρία Σολωμού: «Έχω αρκετό καιρό τώρα που παλεύω για την αγχώδη διαταραχή» (βίντεο)