Το τηγάνι μπορεί να αναδείξει τη νοστιμιά της με τρόπο μοναδικό
Η χοιρινή μπριζόλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά κομμάτια του ελληνικού τραπεζιού. Αν και πολλοί την προτιμούν ψημένη στον φούρνο ή στα κάρβουνα, το τηγάνι μπορεί να αναδείξει τη νοστιμιά της με τρόπο μοναδικό — αρκεί να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα.
Όταν η χοιρινή μπριζόλα μαγειρεύεται σωστά στο τηγάνι, αποκτά εξωτερικά μια χρυσαφένια, τραγανή κρούστα, ενώ εσωτερικά παραμένει τρυφερή και ζουμερή. Το μυστικό για να το πετύχετε αυτό είναι η σωστή προετοιμασία και ένα σύντομο αλλά αποτελεσματικό μαρινάρισμα.
Επιλογή και προετοιμασία
Ξεκινήστε ζητώντας από τον κρεοπώλη σας να σας κόψει παχιές, χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο. Το πάχος βοηθά το κρέας να διατηρήσει την υγρασία του κατά το ψήσιμο. Στο σπίτι, τρυπήστε τη χοιρινή μπριζόλα με ένα πιρούνι ώστε να διευκολύνετε τη μαρινάδα να εισχωρήσει σε βάθος.
Γρήγορη μαρινάδα για χοιρινή μπριζόλα
Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 φλιτζάνια νερό, ½ φλιτζάνι αλάτι και ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη μέχρι να διαλυθούν καλά. Τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες στο μείγμα και αφήστε τις να μαριναριστούν στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 8 ώρες. Όσο περισσότερο, τόσο πιο μαλακές και νόστιμες θα γίνουν.
Τηγάνισμα με σωστή τεχνική
Στεγνώστε πολύ καλά κάθε χοιρινή μπριζόλα με απορροφητικό χαρτί πριν τη βάλετε στο τηγάνι. Ζεστάνετε καλά ένα μαντεμένιο ή αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να καπνίζει, βάλτε τις μπριζόλες και ψήστε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά για να «σφραγίσει» το κρέας και να δημιουργηθεί κρούστα.
Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίστε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά, γυρίζοντας τις μπριζόλες συχνά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Το απόλυτο τελείωμα
Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε 2 κουταλιές βούτυρο, 2 σκελίδες σκόρδο (σπασμένες) και λίγα φρέσκα κλαράκια θυμάρι. Περιχύστε την κάθε χοιρινή μπριζόλα με το αρωματισμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Αυτό προσθέτει βάθος στη γεύση και ένα άρωμα που θα κάνει τη διαφορά.
Σερβίρισμα που ξεχωρίζει
Αφήστε τις χοιρινές μπριζόλες να ξεκουραστούν για 5-7 λεπτά πριν το σερβίρισμα. Συνοδεύστε με πατάτες, σαλάτα ή ό,τι τραβάει η όρεξή σας, και περιχύστε με τη sauce από το τηγάνι για έξτρα νοστιμιά.
Bonus tip: Γιατί να προτιμήσετε τη χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι;
Γιατί είναι γρήγορη, οικονομική, και με τη σωστή τεχνική μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμη και το καλύτερο ψητοπωλείο. Και φυσικά, γιατί λίγα πράγματα είναι πιο satisfying από μια χοιρινή μπριζόλα με τραγανή κρούστα και ζουμερό εσωτερικό.
Πηγή: protothema.gr

Δημοφιλή
Πώς αντέδρασε ο Μητσοτάκης στις εικόνες των αγροτών στην Κρήτη να καταδιώκουν αστυνομικούς
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Φωτιά» στην εξεταστική έβαλε ο... Ανδρέας Παπανδρέου!
Εκκλησία της Κρήτης: Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Ειρηναίος
Πένθος στην Κρήτη: Αύριο το τελευταίο αντίο στον αγαπητό Στέλιο που «έσβησε» στα Αστερούσια
«Παραλύει» η χώρα αύριο 10/12 από τα μπλόκα των αγροτών - Σε ποια σημεία θα προκληθεί «χάος»
Κλείνει την Τετάρτη 10/12 ο ΒΟΑΚ λόγω ανατινάξεων
Κρήτη: Αυτός είναι ο άτυχος 40χρονος που έχασε την ζωή του στο Φαράγγι Αμπά
Tο «χρύσωμα» του παιδιού στην Κρήτη - Από τα χρυσαφικά και τα Αγιοκωσταντινάτα στα καλάσνικοφ και στα φύλλα χασίς
Νέα αιματοχυσία στην άσφαλτο: Νεκρός 23χρονος οδηγός - Η μηχανή του «καρφώθηκε» στις προστατευτικές μπάρες