Ηράκλειο: 29oC

Προφιτερόλ με κρουασανάκια

13.05.2024, 0:17

Τα υλικά και η εκτέλεση

Μια εύκολη συνταγή για προφιτερόλ με καραμελωμένα κρουασανάκια και φανταστική κρέμα σοκολάτας!

Υλικά

  • 1 συσκευασία κρουασάν βουτύρου
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 4-5 κ.σ. ζάχαρη
  • 500 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • κακάο για πασπάλισμα
  • ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 μπαστούνι βανίλια
  • 150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 γραμ. κακάο άγλυκο
  • 250- 400 γραμ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 180 γραμ. σοκολάτα πραλίνα ή γάλακτος

Για το προφιτερόλ

  • Ψήνουμε πρώτα τα κρουασάν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τα κόβουμε σε κομμάτια.
  • Τα βάζουμε σε μπολ, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα καραμελώνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10′ στους 200ºC.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
  • Την βάζουμε σε κορνέ μιας χρήσεως.
  • Την διατηρούμε παγωμένη στο ψυγείο.

Για την κρέμα σοκολάτας

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και την ζάχαρη.
  • Σκίζουμε τη βανίλια και την προσθέτουμε στο γάλα.
  • Ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε προσθέτουμε ή αφαιρούμε ζάχαρη.
  • Κοσκινίζουμε στο κρύο γάλα, το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
  • Ανακατεύοντας αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Με προσοχή αφαιρούμε από το ζεστό μείγμα τη βανίλια και παίρνουμε τον καρπό της.
  • Τον ρίχνουμε ξανά στην κρέμα. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν χοντρές φουσκάλες εμφανίζονται στην επιφάνεια.
  • Αφού δέσει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα πραλίνα σε κομματάκια.
  • Ανακατεύουμε να λιώσει και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Για το στήσιμο γλυκού

  • Βάζουμε λίγη κρέμα σοκολάτας σε βαθύ γυάλινο μπολ.
  • Κάνουμε ροζέτες με την χτυπημένη κρέμα και ακουμπάμε μια στρώση καραμελωμένες μπουκιές κρουασάν.
  • Επαναλαμβάνουμε στρώσεις.
  • Τελειώνουμε με παχιά στρώση κρέμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με ροζέτες χτυπημένης κρέμας.
  • Πασπαλίζουμε κακάο και τρίμμα σοκολάτας.

Διαβάστε επίσης:

Πανεύκολο τιραμισού με σοκολάτα γάλακτος

Δροσερή μους λεμόνι

Ελαφρύ γλυκό γιαουρτιού

πριν από 6 λεπτά
Κόσμος

Ολλανδία: Στόχος της η τετραήμερη εργασία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Ελλάδα

Φωτιά στην Καλαμάτα – Επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Κόσμος

Πανικός σε πτήση: Εξερράγη ελαστικό κατά την απογείωση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Style

Πως να αποφύγεις το τρακάρισμα-Ποιο είναι το μυστικό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Ηράκλειο

Σέβη Βολουδάκη για μεταναστευτικό: Βαρύτερες ποινές για όσους εισέρχονται παράνομα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Style

Αυτά τα ζώδια θα έχουν νέες αλλαγές στην προσωπική τους ζωή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Style

Πως το βρίσιμο αυξάνει τη δύναμη και την αντοχή μας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Υγεία

Ανησυχία για τα ελληνικά αυγά – Εντοπίστηκαν μετά από έρευνα φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες που συνδέονται με καρκίνο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 48 λεπτά
Ελλάδα

Τρόμος σε παραλία της Λήμνου: Καρχαροειδές ξεβράστηκε στην ακτή – Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα