Ηράκλειο: 31oC

Ρεβύθια σαλάτα

24.06.2024, 20:12

Όσοι κάνετε διατροφή ή είστε χορτοφάγοι θα την αγαπήσετε

Ρεβύθια σαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Μία vegan, θρεπτική συνταγή για ένα πλήρες χορταστικό γεύμα στο σπίτι ή για ταπεράκι στο γραφείο. Συνδυάστε τα λαχανικά που προτιμάτε ή τα λαχανικά εποχής κι απολαύστε νοστιμιά και υγεία.

Είναι και μια καλή ευκαιρία για να αξιοποιήσετε περισσεύματα λαχανικών ή βρασμένων ρεβιθιών που περιμένουν στο ψυγείο. Αν έχετε ρεβύθια μαγειρεμένα από σούπα, απλά στραγγίστε τα καλά και χρησιμοποιήστε τα. Λαχανικά μπορείτε να προσθέσετε ανάλογα με την εποχή ή με το τι υπάρχει στο ψυγείο. Στα ρεβύθια σαλάτα ταιριάζουν σχεδόν όλα τα λαχανικά.

Υλικά

Για τα ρεβύθια σαλάτα

  • 250 γρ. ρεβύθια (βρασμένα)
  • 1 παντζάρι (βρασμένο)
  • 2 καρότα (τριμμένα)
  • 1 αβοκάντο (σε καρέ)
  • 1/2 φλ. ρόδι (καθαρισμένο)
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. δυόσμο (φρέσκο)
  • 1/2 φλ. κινόα κόκκινη βρασμένη (ή φαγόπυρο)
  • 1/2 φλ. σταφίδες (μαύρες)
  • Φύλλα από σπανάκι (ή ρόκα)

Για το ντρέσινγκ

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (μικρό το χυμό του)
  • 1 κ.γ. καρυ
  • 1 κ.σ. ξύδι (από κρασί)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι ή πετιμέζι
  • 1 κ.γ. πάπρικα (γλυκιά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τα ρεβύθια σαλάτα

  • Τα ρεβύθια σαλάτα, σηκώνουν μαρινάρισμα.
  • Σε αυτή την περίπτωση τα φύλλα σαλάτας θα τα προσθέσετε τελευταία στιγμή λίγο πριν σερβίρετε.
  • Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τη βρασμένη κινόα, τα λαχανικά σε κομμάτια και τα μυρωδικά, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  • Ανακατεύουμε και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο. Διαφορετικά απολαύστε την αμέσως, προσθέτοντας τελευταία στιγμή τη ρόκα ή τα τρυφερά φύλλα σπανακιού.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα