Ηράκλειο: 18oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ρήγμα στο «Σαμαριά» μετά από πρόσκρουση στον προβλήτα – Σώοι οι επιβαίνοντες

16.05.2024, 13:24

Kατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ¨ΣΑΜΑΡΙΑ Ι¨ Ν.Χ. 16, σημειώθηκε πρόσκρουση στον προβλήτα της Σκάλας Παλαιόχωρας Χανίων, λόγω ξαφνικής ριπής ανέμου και υψηλού κυματισμού

Στον προβλήτα της Σκάλας Παλαιόχωρας προσέκρουσε το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5) το πλοίο Σαμαριάς, λόγω της ξαφνικής ριπής ανέμου, ωστόσο οι επιβαίνοντες είναι όλοι σώοι και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Το πλοίο υπέστηυ ρήγμα στο πρωραίο στεγανό ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, «τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Παλαιόχωρας, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ¨ΣΑΜΑΡΙΑ Ι¨ Ν.Χ. 16, σημειώθηκε πρόσκρουση στον προβλήτα της Σκάλας Παλαιόχωρας Χανίων, λόγω ξαφνικής ριπής ανέμου και υψηλού κυματισμού.

Αποτέλεσμα του περιστατικού ήταν η πρόκληση ρήγματος διαμέτρου περίπου δέκα εκατοστών (10εκ.) και μήκους περίπου πενήντα εκατοστών (50εκ.) στο πρωραίο στεγανό και σε ύψος περίπου μισού μέτρου (0,5μ.) πάνω από την ίσαλο γραμμή του πλοίου. Το πλοίο κατέπλευσε και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβαίνοντες και τα οχήματα, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμενικό Σταθμό Παλαιόχωρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί».

Διαβάστε επίσης: 

Πανελλήνιες 2024: Δύο εβδομάδες απομένουν για την έναρξη των εξετάσεων