Ηράκλειο: 25oC

Ρύζι στο τηγάνι

19.06.2024, 8:24

Εύκολο και πεντανόστιμο

Ρύζι στο τηγάνι με αυγό και λαχανικά. Φτιάξτε το με το κρέας που περίσσεψε από το χθεσινό τραπέζι.

Υλικά

  • 2 φλ. καστανό ρύζι βρασμένο
  • 3 κ.σ. σουσαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλ. χοιρινό μαγειρεμένο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο (ψιλοκομμένο)
  • Λίγες φύτρες

Για το ρύζι στο τηγάνι

  • Ζεσταίνουμε πρώτα σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ το σουσαμέλαιο.
  • Σοτάρουμε την πιπεριά με το ψιλοκομμένο πράσο για 3-4΄, μέχρι να γίνει διάφανο το πράσο.
  • Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και το χοιρινό και ανακατεύουμε πολύ καλά κάνοντας μια λακκούβα στο κέντρο του τηγανιού.
  • Σπάμε εκεί μέσα τα αυγά.
  • Με μία ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε πρώτα στο κέντρο και σιγά σιγά προς τα έξω, ώστε να ψηθούν τα αυγά και να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη σόγια, το πιπέρι το φρέσκο κρεμμύδι, το σουσάμι και τις φύτρες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε
  • Κανονικά μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικό ή ρύζι θέλετε. Μπασμάτι κλπ.
  • Προτιμώ το καστανό ρύζι για πιο υγιεινή επιλογή.
  • Αυτή η εύκολη συνταγή είναι η τέλεια λύση για να αξιοποιήσετε ό,τι λαχανικά έχετε στο ψυγείο σας, αλλά και το κρέας που σας περίσσεψε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα