Αναλυτικά η συνταγή
Ένα κρεμώδες και πρωτεϊνούχο φαγητό φούρνου με κοτόπουλο, ζυμαρικά ολικής άλεσης και σπιτική σάλτσα Alfredo.
Τα ζυμαρικά με κοτόπουλο Αlfredo είναι ένα ζεστό, κρεμώδες φαγητό φούρνου που συνδυάζει τρυφερό κοτόπουλο, ζυμαρικά ολικής άλεσης και μια μεταξένια σπιτική σάλτσα, όλα ψημένα μαζί μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο αποτέλεσμα.
Η σάλτσα καλύπτει κάθε μπουκιά με πλούσια γεύση, κάνοντας το πιάτο αγαπημένο για όλους. Το κοτόπουλο ψήνεται σε σπιτική σάλτσα Alfredo με μείγμα τυριών, κρέμα γάλακτος και αρωματικά κρεμμύδια και σκόρδο.
Η σάλτσα αγκαλιάζει τα ζυμαρικά ολικής άλεσης ενώ ψήνονται και καλύπτεται με επιπλέον λιωμένο τυρί.
Γαρνίρεται με φρέσκο μαϊντανό για φωτεινότητα και χρώμα.
Πηγή: gastronomos.gr
Μην παραβράσετε τα ζυμαρικά όταν τα βράζετε
Φυλάξτε το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Βοηθά τη σάλτσα να “δεθεί” με τα ζυμαρικά και να γίνει πιο κρεμώδης.
Για περισσότερη γεύση, προσθέστε μανιτάρια, λιαστές ντομάτες ή λιωμένη κόκκινη πιπεριά. Το σπανάκι προσθέτει επίσης μια γήινη νότα.
Για εξοικονόμηση χρόνου, χρησιμοποιήσαμε έτοιμο, τριμμένο μείγμα τυριών.
Υλικά
340 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
680 γρ. φιλέτο κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. μυρωδικά χωρίς αλάτι
¾ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
½ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. ζωμός κοτόπουλου χωρίς αλάτι
¼ φλ. τυρί κρέμα
1½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
½ φλ. τριμμένο μείγμα τυριών
1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε ¾ φλ. από το νερό του βρασμού.
Ανακατεύουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με 1½ κ.γ. μυρωδικά, ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, περίπου 10 λεπτά.
Το αφαιρούμε και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Σκουπίζουμε το τηγάνι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι, και σοτάρουμε το κρεμμύδι 2–3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το σκόρδο και τα υπόλοιπα ιταλικά μυρωδικά και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Ύστερα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό κοτόπουλου, το τυρί κρέμα και το νερό των ζυμαρικών.
Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σταδικαά την παρμεζάνα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά, μαζί με το κοτόπουλο και αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε στο τηγάνι και απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με το ½ φλ. ιταλικό μείγμα τυριών.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 190 βαθμούς καλυμμένο μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 5 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 6 λεπτά. Πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. μαϊντανό πριν σερβίρετε. Καλή απόλαυση.
Πηγή: jenny.gr
Σύνοψη άρθρου
- Ένα κρεμώδες και πρωτεϊνούχο πιάτο φούρνου με κοτόπουλο, ζυμαρικά ολικής άλεσης και σπιτική σάλτσα Alfredo.
- Η σάλτσα καλύπτει τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο με πλούσια γεύση, ενώ ψήνεται με λιωμένο τυρί στον φούρνο.
- Συμβουλές περιλαμβάνουν το κράτημα του νερού από το βράσιμο των ζυμαρικών και την προσθήκη μανιταριών για περισσότερη γεύση.
- Τα υλικά περιλαμβάνουν ζυμαρικά ολικής άλεσης, κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα, και φρέσκο μαϊντανό.
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Θρήνος για την 32χρονη Στέλλα που «έσβησε» νωρίς
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Γυναικοκτονία στον Βόλο: 20 εκτρώσεις είχε κάνει η 36χρονη – «Ήθελε να την κρατήσει κοντά του με το ζόρι»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Το τελευταίο αντίο στην Αλεξάνδρα Νικολαΐδου – Λύγησαν η μητέρα της και ο σύντροφος της Ντέμης Νικολαΐδης στην κηδεία
Δύσκολες ώρες για τον «Παντελή» του «Σασμού» - Στο νοσοκομείο τις τελευταίες εβδομάδες ο γνωστός ηθοποιός
Σοκ στην υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου: Υπήρχε και τρίτο πρόσωπο στο σπίτι όταν δολοφονήθηκε ο μικρός Παναγιώτης
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση