Ηράκλειο: 13oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Στο νοσοκομείο τρεις Ισραηλινοί με εγκαύματα – Κινδύνευσε 4χρονο παιδί

22.10.2023, 10:30

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ΠΑΓΝΗ και Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Ρεπορτάζ: Μαρία Μαυρομάτη

Με εγκαύματα στο Νοσοκομείο κατέληξαν Ισραηλινοί τουρίστες που ήρθαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Μπαλί του Ρεθύμνου για διακοπές. Ήταν λίγο μετά τις 18.30 χθες το απόγευμα όταν η τριμελής οικογένεια και ένα ακόμη φιλικό πρόσωπο που διέμεναν σε βίλα της περιοχής προσπάθησαν να ανάψουν τζάκι εξωτερικού χώρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην προσπάθειά τους και βάλουν φωτιά χρησιμοποίησαν εύφλεκτο υλικό και συγκεκριμένα οινόπνευμα. Έτσι δημιουργήθηκε ανάφλεξη, με αποτέλεσμα να υποστούν εγκαύματα στο πρόσωπο ένα 4χρονο παιδί, ο 37χρονος πατέρας του και ένας ακόμη 38χρονος άνδρας.

Αρχικά οι γονείς, το παιδί και το τέταρτο άτομο μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Περάματος με ιδιωτικό όχημα. Εκεί οι γιατροί έκριναν επιβεβλημένη τη μεταφορά τους σε Νοσοκομείο και επι τόπου αφού ενημερώθηκε το 166 έσπευσαν στο Μπαλί ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Το ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το παιδί και τον πατέρα που έφεραν ελαφρά εγκαύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ενώ μαζί τους ήταν και η μητέρα του ανήλικου. Την ίδια ώρα τέταρτο άτομο που επίσης έφερε εγκαύματα, μεταφέρθηκε με το δεύτερο ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνης.

Το 4χρονο αγόρι, εισήχθη άμεσα στην παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ, παρότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, με την μητέρα του να μην το αφήνει λεπτό από τα μάτια της. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης η ζωή των εγκαυματιών δεν κινδυνεύει.

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της  Π/Υ.