Ηράκλειο: 29oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

«Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας»

24.10.2023, 18:45

Διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Περισσότερες από δύο εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς, ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού Τόνι Εστανγκέ διαβεβαίωσε σήμερα (24/10) ότι θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας για τους αθλητές και τους θεατές σε εννέα μήνες.

Ερωτηθείς για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια σύγκρουση, σε συνδυασμό με μια τρομοκρατική απειλή που σημειώθηκε στη Γαλλία μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή ενός καθηγητή Γαλλικών και την επίθεση στις Βρυξέλλες, ο Τόνι Εστανγκέ υπενθύμισε ότι ξεκίνησε το έργο Paris-2024 «Στον απόηχο των επιθέσεων του 2015».

«Αρα αυτό το εξαιρετικά τεταμένο πλαίσιο, με απειλές, υπάρχει κάπου από την αρχή αυτής της περιπέτειας», διαβεβαίωσε στο περιθώριο της παρουσίασης του Παρα-Μαραθωνίου.
«Είναι ένα άνευ προηγουμένου σύστημα που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την Πολιτεία για να διασφαλίσει τη διοργάνωση των Αγώνων», υπενθύμισε.
«Από την πρώτη ημέρα αυτού του έργου, από τη φάση της εφαρμογής, όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί έχουν ληφθεί λαμβάνοντας υπόψη τον μέγιστο κίνδυνο ασφάλειας».

Η κυβέρνηση εξέτασε θέματα ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού την Παρασκευή κατά τη διάρκεια διυπουργικής επιτροπής που είχε προγραμματιστεί πριν από το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα, το διεθνές και εθνικό πλαίσιο, λαμβάνεται προφανώς υπόψη. Αλλά κατά κάποιο τρόπο έχει γίνει από την αρχή του έργου, ακόμα κι αν πρέπει να συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε το σύστημα μέχρι το τέλος. Αλλά προχωράμε, είτε σε τελετές ή διοργανώσεις, με φιλοδοξία», εξήγησε.

Ο πόλεμος έχει εγείρει ωστόσο νέους φόβους για την ασφάλεια, ιδιαίτερα γύρω από την τελετή έναρξης στον Σηκουάνα, για πρώτη φορά στην ιστορία έξω από γήπεδο.

Τη Δευτέρα, ο Τόνι Εστανγκέ ανέφερε στη γαλλική εφημερίδα «L’Equipe» ότι «δεν υπήρχε εναλλακτική» σε αυτή την τελετή.

Την Κυριακή, ο πρώην υπουργός Αθλητισμού και πρεσβευτής του Παρισιού 2024, Νταβίντ Ντουιγιέ, είχε την αντίθετη άποψη, πιστεύοντας ότι χρειαζόταν ένα «σχέδιο Β» για λόγους ασφαλείας που συνδέονται με το τρέχον γεωπολιτικό πλαίσιο

«Η οργάνωση μιας τελετής έναρξης στον Σηκουάνα στην καρδιά του Παρισιού περιλαμβάνει συνθήκες ασφαλείας που θα υπάρχουν», απάντησε σήμερα (24/10) ο Τόνι Εστανγκέ.

 

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ