Ηράκλειο: 32oC

Συκώτι τηγανητό από την Αργυρώ

09.12.2024, 22:06

Τα υλικά και η εκτέλεση

Συκώτι τηγανητό από την Αργυρώ. Αυτό το συκώτι στο τηγάνι είναι το πιο νόστιμο που έχετε δοκιμάσει γίνεται σε 15 λεπτά και είναι εξαιρετικά νόστιμο και διατροφικά ωφέλιμο.

Υλικά

  • 500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 τεμάχιο/ια κρεμμύδια
  • 1 τεμάχιο/ια δαφνόφυλλο
  • Λιγο αλεύρι
  • 1/3 φλ. κρασί
  • 2 κ.σ. μαιντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Στο τηγάνι

  • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφήνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα.
  • Τα αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
  • Τα αφήνουμε για περίπου 10΄-12΄ να ξανθύνουν και να μαλακώσουν.
  • Τα βγάζουμε σε πιατέλα.
  • Κόβουμε το συκώτι σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε μακρόστενα κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τα κομμάτια και το τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Ροδίζουμε το ταμποναρισμένα με αλεύρι κομμάτια στο ελαιόλαδο.
  • Φροντίζουμε να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για περίπου 3 λεπτά.
  • Τότε προσθέτουμε ξανά τα κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστoύν σχεδόν όλα τα υγρά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αφού δοκιμάσουμε.
  • Μιας και το συκώτι μοσχαρίσιο στο τηγάνι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ειδικά πλούσιο σε σίδηρο, για αυτό πρέπει να υπάρχει στη διατροφή μας. Το μαγείρεμά του πρέπει να γίνεται με προσοχή ώστε να έχετε το πιο γευστικό αποτέλεσμα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: