Ηράκλειο: 21oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Συνταγή: Aλμυρές μπάρες βρώμης

20.04.2024, 0:17

Δείτε την συνταγή 

Χορταστικές, μελετημένα θρεπτικές και νοστιμότατες αλμυρές μπάρες βρώμης που σερβίρονται σαν ωραίο σνακ κάθε στιγμή. Διατηρούνται σκεπασμένες εκτός ψυγείου έως 3 ημέρες και στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. Αυτή η συνταγή θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας!

Υλικά

Κομμάτια: 10-12

  • 180 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 3/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • 2 1⁄2 κουτ. γλυκού λιναρόσποροι, αλεσμένοι στον πολυκόφτη ή καλά κοπανισμένοι σε γουδί
  • 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1/2 γλυκού μπούκοβο, γλυκό ή καυτερό
  • 40 γρ. ηλιόσποροι
  • 40 γρ. κολοκυθόσποροι
  • 1 κουτ. σούπας διατροφική μαγιά*
  • 320 ml φυτικό γάλα της αρεσκείας μας, χωρίς ζάχαρη
  • 8 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένες
  • 8 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για να ετοιμάσουμε τις αλμυρές μπάρες βρώμης με λιαστές ντομάτες, ελιές και μυρωδικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τις νιφάδες βρώμης, το αλάτι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τους λιναρόσπορους, το κύμινο, το μπούκοβο, τους ηλιόσπορους, τους κολοκυθόσπορους και τη διατροφική μαγιά.
  • Προσθέτουμε το φυτικό γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος από το γάλα.
  • Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές και ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι με μήκος πλευράς 25 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
  • Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει καλά και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Το μείγμα σφίγγει μεν, αλλά είναι μαλακό.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε ανασηκώνοντάς το με τη λαδόκολλα.
  • Το μεταφέρουμε σε επίπεδη επιφάνεια και το κόβουμε προσεκτικά σε μακρόστενες μπάρες ή σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Τις σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Ψήστε τέλεια τα μπέργκερ σας στο τηγάνι

Εύκολη συνταγή: Χοιρινά μπιφτέκια

Αστακός: Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – Τον έβγαλαν στη στεριά με γερανό


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα