Συνταγή για 4 μερίδες
Τα καλαμαράκια στην πιο χορταστική και υγιεινή τους εκδοχή! Με πλιγούρι, λαχανικά και μία εσάνς καλοκαιρινής γαστρονομίας. Είναι μία συνταγή για κάθε εποχή του χρόνου.
Yλικά
- 8 μέτρια καλαμαράκια
- 4-5 κουτ. της σούπας πλιγούρι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένο
- 1 μικρή ώριμη ντομάτα
- 1 σφηνάκι ούζο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, καθαρίζεις τα καλαμάρια από το κόκκαλο και αφαιρείς τα πλοκάμια, τα οποία ψιλοκόβεις και κρατάς στην άκρη.
- Σε ένα μπολ με κρύο νερό, μουλιάζεις το πλιγούρι για 10 – 15 λεπτά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο. Προσθέτεις τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά, τα πλοκάμια και αφήνεις να μαλακώσουν. Σβήνεις με το ούζο και αφήνεις το αλκοόλ να εξατμιστεί.
- Προσθέτεις τη ντομάτα ψιλοκομμένη, αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις το πλιγούρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αφήνεις να κρυώσει ελαφρά
- Γεμίζεις τα καλαμάρια με το μείγμα σου και στρώνεις σε ταψί.
- Ψήνεις στον φούρνο για 40 – 50 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
- Σερβίρεις με απολαυστική σάλτσα ντομάτας και απολαμβάνεις.
Πηγή: tlife.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
ΑΑΔΕ: Κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα χωράφια και μοιράζουν πρόστιμα 500 ευρώ
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βροχή» οι κατασχέσεις για τους επιτήδειους που δεν μπορούν να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω
Φωτιά σε χωριό του Ηρακλείου κινητοποίησε την πυροσβεστική
Πέτρος Φιλιππίδης: Στάχτη έγινε το σπίτι του ηθοποιού στην Πατησίων ενώ βρισκόταν μέσα
Τροχαίο στην Κνωσού: Έχασε τον έλεγχο της μηχανής και βρέθηκε στο οδόστρωμα
Με ύφος χιλίων καρδιναλίων ο... «οξύθυμος» πρώην υπουργός
Θλίψη στη Mεσαρά: Έφυγε πρόωρα από την ζωή ο αγαπητός Γιώργος
Απίστευτο: Αρνήθηκε να κάνουν έρωτα και τον τραυμάτισε σοβαρά στα γεννητικά όργανα
Έφοδος της Αστυνομίας σε gay party - Συνελήφθησαν 12 άντρες