Συνταγή για 4 μερίδες
Τα καλαμαράκια στην πιο χορταστική και υγιεινή τους εκδοχή! Με πλιγούρι, λαχανικά και μία εσάνς καλοκαιρινής γαστρονομίας. Είναι μία συνταγή για κάθε εποχή του χρόνου.
Yλικά
- 8 μέτρια καλαμαράκια
- 4-5 κουτ. της σούπας πλιγούρι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένο
- 1 μικρή ώριμη ντομάτα
- 1 σφηνάκι ούζο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, καθαρίζεις τα καλαμάρια από το κόκκαλο και αφαιρείς τα πλοκάμια, τα οποία ψιλοκόβεις και κρατάς στην άκρη.
- Σε ένα μπολ με κρύο νερό, μουλιάζεις το πλιγούρι για 10 – 15 λεπτά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο. Προσθέτεις τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά, τα πλοκάμια και αφήνεις να μαλακώσουν. Σβήνεις με το ούζο και αφήνεις το αλκοόλ να εξατμιστεί.
- Προσθέτεις τη ντομάτα ψιλοκομμένη, αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις το πλιγούρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αφήνεις να κρυώσει ελαφρά
- Γεμίζεις τα καλαμάρια με το μείγμα σου και στρώνεις σε ταψί.
- Ψήνεις στον φούρνο για 40 – 50 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
- Σερβίρεις με απολαυστική σάλτσα ντομάτας και απολαμβάνεις.
Πηγή: tlife.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Τραγωδία στην Αχαΐα: Νεκρός αγρότης με σφαίρα από καραμπίνα
Πρώτο «τραπέζι πίστα» σε διάσημο καφέ του Κολωνακίου ο... «Φραπές»
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Νέο αίμα στους δρόμους της Κρήτης - Νεκρός 57χρονος άνδρας σε τροχαίο
Λασίθι: Επικίνδυνη προσπέραση λεωφορείου σε διπλή γραμμή (φωτογραφία)