Η συνταγή από τη Ντίνα Νικολάου
Πώς να φτιάξετε πικάντικο λάδι:
- Σε ένα μπουκάλι μισού λίτρου, τοποθετήστε 2 – 5 ξερές πιπερίτσες τσίλι (ή άλλες ξερές καυτερές πιπερίτσες). Μπορείτε να βάλετε λιγότερες, ανάλογα με το πόσο καυτερό επιθυμείτε το λάδι.
- Προαιρετικά, προσθέστε 1 πιπεριά Φλωρίνης ή 1 πιπεριά κέρατο, ολόκληρη, χωρίς να κόψετε το κοτσάνι. Η πιπεριά πρέπει να είναι πλυμένη και τελείως στεγνή.
- Επιλέξτε ένα μπουκάλι ή γυάλινο βάζο με φαρδύ στόμιο για να χωράει η πιπεριά χωρίς να σπάσει, ώστε να μην πέσουν οι χυμοί της στο λάδι και το αλλοιώσουν.
- Γεμίστε το δοχείο μέχρι επάνω με καλό ελαιόλαδο.
- Κλείστε το μπουκάλι και φυλάξτε το σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες.
- Μετά από 2 εβδομάδες, αφαιρέστε τη φρέσκια πιπεριά και χρησιμοποιήστε το καυτερό λάδι σας.
https://exchange.glomex.com/video/v-d5rywht2048p?integrationId=40599v1hloydodrz
Δημοφιλή
Οι νέοι κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια από αύριο Κυριακή 12/10
Ηράκλειο: Σοκ για γαμπρό στις Μαλάδες - Η νύφη ήταν... ο πεθερός του! Δείτε βίντεο
Χανιά: Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα - «Έφυγε» ο Γιάννης Θάνου
Αν γεννήθηκες μία από αυτές τις 6 μέρες τότε σε περιμένουν πολλά λεφτά
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό γυναίκας στον δρόμο προς Χάρακα
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα στην παραλιακή - Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (φωτογραφίες)
Καταγγελία σε βάρος γνωστής Ελληνίδας influencer – Δεν επιστρέφει ρούχα αξίας 2.500 ευρώ
Κρήτη: Τραγωδία στην Μεσαρά - Νεκρή μέσα στην θάλασσα εντοπίστηκε γυναίκα
Η περιπέτεια υγείας της Αλέκας Παπαρήγα και οι ευχαριστίες της