Ηράκλειο: 25oC

Συνταγή για λάδι πικάντικο με καυτερές πιπερίτσες

28.12.2024, 22:48

Η συνταγή από τη Ντίνα Νικολάου

Πώς να φτιάξετε πικάντικο λάδι:

  1. Σε ένα μπουκάλι μισού λίτρου, τοποθετήστε 2 – 5 ξερές πιπερίτσες τσίλι (ή άλλες ξερές καυτερές πιπερίτσες). Μπορείτε να βάλετε λιγότερες, ανάλογα με το πόσο καυτερό επιθυμείτε το λάδι.
  2. Προαιρετικά, προσθέστε 1 πιπεριά Φλωρίνης ή 1 πιπεριά κέρατο, ολόκληρη, χωρίς να κόψετε το κοτσάνι. Η πιπεριά πρέπει να είναι πλυμένη και τελείως στεγνή.
  3. Επιλέξτε ένα μπουκάλι ή γυάλινο βάζο με φαρδύ στόμιο για να χωράει η πιπεριά χωρίς να σπάσει, ώστε να μην πέσουν οι χυμοί της στο λάδι και το αλλοιώσουν.
  4. Γεμίστε το δοχείο μέχρι επάνω με καλό ελαιόλαδο.
  5. Κλείστε το μπουκάλι και φυλάξτε το σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες.
  6. Μετά από 2 εβδομάδες, αφαιρέστε τη φρέσκια πιπεριά και χρησιμοποιήστε το καυτερό λάδι σας.


 

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα